Skip to content

Rajono mokiniai tęsia tradiciją parvežti namo prizininkų taures

Lietuva garsėja kaip sportiška šalis. Džiugu, kad ir mūsų rajono mokiniams bei jų treneriams nestokoja entuziazmo bei noro dalyvauti įvairiose šalies varžybose, kaip antai Juaunučių sporto varžybose, kurių tikslas – rengti sportininkų pamainą šalies olimpinėms, sporto šakų nacionalinėms rinktinėms.  Sportininkai gali varžytis olimpinėse sporto šakose: tinklinio, krepšinio, futbolo, tinklinio, penkiakovės ir kt. Tuo tarpu sporto vilčių žaidynėse propaguojamos neolimpinės sporto šakos: badmintonas, sportiniai šokiai, šaškės, kiokušin karatė ir kt. Anksčiau vykusios atskirai, šiemet abejos žaidynės buvo sujungtos į vienerias.

Žaidynėse dalyvavo šešios mokyklų grupės. Mūsų rajono sportininkai savo grupėje laimėjo III vietą (I vt. atiteko Palangos m., II vt. Širvintų r.), surinkdami 190 taškų už dalyvavimą bei pasiekimus šiose sporto šakose: dviračių sporto (trenerė Inga Češulienė), grindų riedulio (treneris Viktoras Češulis), kiokušin karatė (treneris Ričardas Trimonis, sporto klubas YOKO), lengvosios atletikos (treneriai Karolis Baltakis, Dalia Vaičiulienė), plaukimo (treneriai Eugenijus Rakitinas, Danutė Žemaitienė), teniso (treneris Česlovas Gotovskis).

Iškilmingas žaidynių uždarymas bei nugalėtojų apdovanojimas įvyko lapkričio 8 d. Vilniuje (apie tai rašėme MI, Nr. 87). Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis ir Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Kūno kultūros ir sporto strategijos skyriaus patarėjas Aivaras Salamakinas perdavė IKSC Sporto skyriaus vedėjui Jonui Paslauskui padėkas bei prizus, kurie iškilmingai įteikti rajono savivaldybėje lapkričio 17 d.

Tądien buvo apdovanoti ne tik žaidynių dalyviai, treneriai, bet ir 2016–2017 m. Lietuvos mokyklų žaidynių dalyviai. Ignaliniečiai savo grupėje tarp 27 rajonų buvo treti, nusileisdami Biržų ir Varėnos moksleiviams. Kiekvienas mokyklų iškovotas taškas buvo labai svarbus sumuojant bendrą rezultatų suvestinę. Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazija surinko 975 tšk., Ignalinos gimnazija – 611 tšk., Naujojo Daugėliškio mokykla-daugiafunkcis centras – 226 tšk., Vidiškių gimnazija – 136 tšk., Didžiasalio ,,Ryto“ gimnazija – 99,5 tšk., Dūkšto mokykla – 43,5 tšk. Mokyklų direktoriams ir treneriams už bendrą indėlį ugdant sportininkus, organizuojant jų keliones į varžybas buvo įteikti apdovanojimai ir saldūs prizai.

Dar besidžiaugiant praėjusių metų pasiekimais ir besidalijant prizus buvo pranešta, kad didžiasaliečiai jau tapo zoninių kvadrato varžybų nugalėtojais 2017–2018 m. Lietuvos mokyklų žaidynėse, tad greičiausiai ir kitais metais galėsime didžiuotis prizinių vietų diplomus į mūsų rajoną parvežusiais sportininkais.

L. Kovalevskienės nuotr.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje