Skip to content

Traukinys į Daugpilį važiuos, bet grafikas nedžiugins

MI informacija

Jau ne kartą girdėjome džiugią naujieną mūsų krašto gyventojams, kad po ilgokos pertraukos žadama atnaujinti traukinių eismą į Daugpilį. Jis turėjo važiuoti jau praėjusį šeštadienį, bet šis malonumas atidėtas iki gruodžio 9 ar 10 d.

Tai dar pusė bėdos, savaitę kitą galima palaukti. Tačiau kai žmonės sužinojo apie traukinių tvarkaraštį, labai neapsidžiaugė. Traukinys kursuotų šeštadieniais ir sekmadieniais. Dėl dienų viskas tvarkoje. Tačiau grafikas daugiau nei juokingas. Po daugiau nei valandos kelionės ignalinietis Daugpilį pasieks 8.26 val., antras traukinys į antrąjį pagal dydį Latvijos miestą atvyktų beveik po dviejų valandų – 10.30 val. Daugpilyje suktis reikėtų labai greitai, nes traukiniai atgal pasuks 8.59 val. ir 11.44  val. Atvykus pirmuoju traukiniu ir išvykus antruoju, svečiuotis galima tris su trupučiu valandos. Aiškiai mažoka. 

Žmonės prašė atnaujinti traukinių eismą tam, kad jie galėtų aplankyti parduotuves, turgavietę, maldos namus ir kitas vietas. Kiti planavo ir kultūriniuose renginiuos su vaikais pabuvoti. Dabar po tokio tvarkaraščio visos viltys žlugo. Retas žmogus leisis kelioms valandoms į kaimyninę valstybę. O daugpiliečiams vykti į Lietuvą nėra visiškai jokios prasmės.

Suprantama, jau pats tvarkaraštis užprogramuoja, kad šis maršrutas po kurio laiko vėl bus panaikintas. Bus nuostolingas, nes mažai kas važiuos. Reikia pripažinti, kad šio maršruto ypač laukė visi turmantiškiai. Jiems šis miestas, kaip sakoma, ranka pasiekiamas, o nuvykti nebuvo kuo. Laukė šio maršruto ir visaginiečiai, dūkštiečiai, ignaliniečiai. Tikėjosi Daugpilyje po ilgos pertraukos apsilankyti net vilniečiai.

Perskaitė žmonės tvarkaraštį ir dabar  juokauja, kad tiems, kurie jį sudarinėjo, galva reikalinga tik tam, kad į pilvą šį lietingą rudenį neprilytų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje