Skip to content

Mažais žingsneliais atskuba Kalėdos

Šįryt sūnus, pažvelgęs pro langą į baltu patalu nuklotus laukus, paprieštaravo: „Tu juk sakei, kad žiema į kalendorių nežiūri…“. Klydau. Jau išvakarėse ji papuošė mūsų gyvenimus snaigių skraiste, pažerdama ir puikios nuotaikos. Lyg koks orų prognozuotojas ar Kalėdų Senelio pasiuntinys, Ignalinos seniūnas Valentinas Rumbutis organizavo tądien  ir šventinės eglės atvykimo ceremoniją. Palydos priekyje mirgėjo policijos automobilio švyturėliai, už jų – miškavežis su eglute, „Kompatos“ darbuotojai. Jaudulys šoko neatpažįstamu ritmu. Pasilabinus su seniūnu, užėjau į savivaldybę. O ten… Akimirka, verta milijono, kurios, matyt, nesuprato nė patys tarnautojai… Visame koridoriuje varstėsi viena po kitos kabinetų durys ir besišypsantys veidai vieni kitiems skelbė: „Eglutė atvažiavo… ar matei?“. Milijono verta akimirka, nes tai buvo taip nuoširdu ir žavu. Su palengvėjimu atsikvėpiau – kokia laimė, kad mes visi tebesame gyvi ne tik kūnais, bet ir sielomis.

Simboliška, nes Lietuvos 100 atkūrimo progos išvakarėse Ignalinos Laisvės aikštę papuošė žaliaskarė, 35-erius metus augusi šalia Ignalinos Karių kapinių, Draugystės gatvėje, Danutės Survilienės kieme. Ypatinga, istorinė eglutė. Kaip sakė seniūnas V. Rumbutis, šiais „šlapiais“ metais įvažiuoti su kranais kur nors į mišką nereikia nė svajoti. „Iš tikrųjų mes turime dvi egles, kurias mums geranoriškai dovanojo miesto gyventojai. Pagalvoję, pasirinkome būtent šią žaliaskarę. Dar viena lieka kitiems metams. Mūsų eglutė maždaug 15 m aukščio ir sverianti 1,5 tonos (tiek užfiksavo autokrano kompiuteris). Palaukėme tinkamo oro ir nusprendėme paskubėti, kol neįsismarkavo vėjai. Eglutę sutvirtinsime devyniais lynais, papuošime išskirtinėmis, tautiškumą atspindinčiomis dekoracijomis ir lauksime visų gruodžio 8 d., 16 val., eglutės įžiebimo ceremonijoje“, – sakė seniūnas V. Rumbutis.

Šiais metais Eglutės įžiebimo ceremonijoje dalyvausiantis Kalėdų Senelis jau atsiuntė žinią, kad visų ignaliniečių laukia ypatinga staigmena. Ne tik bus išskirtinai papuošta miesto eglė, teatralizuotas šuo su ugnies šviesos blyksniais bei ir visą Ignalinos dangų nušviesiantys fejerverkai. Pirmą kartą Kalėdų Senelis įspūdingai spindinčiame savo namelyje, kurį elniai atgabens į Laisvės aikštę, net kelioms dienoms apgyvendins savo elfus ir nykštukus, priimsiančius vaikų palinkėjimus, pasakojimus ir svarbiausias žinias. 

Gražaus laukimo ir iki susitikimo po savaitės!

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje