Skip to content

Atskleistos Kalėdų dvasios kūrimo paslaptys

Švelniai, tyliai mažais žingsneliais miškais ir laukais tipena Kalėdos. Jos nedrąsios ir labai atsargios, nes juk nežino, ar mes jų laukiam, ar mūsų širdys pasirengę joms atverti duris… Pirmiausia jos užsuka į didžiuosius miestus, mažesnius miestelius, o iš ten mažais stebuklais pabyra į kiekvienų laukiančiųjų namus. Praėjusį penktadienį, gruodžio 8 d., Kalėdų dvasią Ignalinos kraštui įkvėpti stengėsi ir Kalėdų Senelio elfai, Ignalinos šeimininkai, magiškieji ugnies užkalbėtojai ir net pats Kalėdų Senelis. Ar jiems pavyko?

Ką reikia padaryti, kad visi pajustų kalėdinę dvasią – svarstė Kalėdų Senelio elfai, atvykę į Laisvės aikštę Ignalinoje, kai suprato, kad pakeliui pamatė visą jiems patikėtą stebuklų ir magiškų užkalbėjimų sąrašą. Išsiblaškėlis elfas prisiminė, kad mieste reikia įkurti Kalėdų Senelio namelį – pašto rezidenciją, kur vaikai galės parašyti laišką Kalėdų Seneliui, o elfai perduos juos visus. Tačiau tai nepadėjo. Mažiausioji elfė dar prisiminė, kad sukurti Kalėdų dvasią padeda šilti apsikabinimai. Kai visi aikštėje buvę ignaliniečiai apsikabino, akimirką lyg nušvito aplink, tačiau labai greit elfai suprato, kad kol esi apsikabinęs, jauti tą dvasią, o kai paleidi – nebe… O ir vaikai nebežinojo, kas dar galėjo būti tame magiškame sąraše, padedančiame daryti stebuklus. Tačiau mažieji netrukus sumojo, kad Kalėdų dvasią padeda sukurti šventinė eglutė.

Gudriausioji elfė sugalvojo, kad reikia paskambinti stebuklinguoju telefonu ir paklausti Senelio pagalbos. Šis pasufleravo, kad norint sukurti tikrąją Kalėdų dvasią, stebuklų ir burtų pagalba reikia įžiebti eglutę spindinčiomis šventinėmis šviesomis, kurios simbolizuoja šviesos ir saulės laukimą. Kalėdų Senelis pažadėjo netrukus pats atskrieti į pagalbą, o kol jis užtruks, vykdyti kitus punktus. Taigi, sveikinimai ir linkėjimai…

Kas gi tinkamiausiai pasveikins savo žmones, sušildys jų širdys ir įžiebs Kalėdų dvasią, jei ne labiausia juos mylintys šeimininkai. Šalia elfų garbingoje pakyloje stojo rajono meras Henrikas Šiaudinis, Ignalinos miesto seniūnas Valentinas Rumbutis ir Seimo narys Gintautas Kindurys.

„Gyvename Kalėdų laukimu, ir kiekvienas žinome, ko dar trokšta mūsų širdys… Linkiu, kad kiekvieno Jūsų Kalėdos būtų dosnios, linksmos, ir gražios. Netrukus po jų pasibels ir Naujieji, 2018-ieji, mūsų Valstybės atkūrimo šimtmečio metai, kurie visiems mums bus ypatingi. Tikiu, kad mes gražiais darbais papuošime ir savo valstybę, ir savo Ignaliną“, – sveikindamas sakė H. Šiaudinis.

Seimo narys Gintautas Kindurys pastebėjo, kad metai sukasi labai greitai ir kiekvieni jų mums visiems yra skirtingi. „Linkiu, kad ateinantys visiems mums būtų geresni, laimingesni ir džiaugsmingesni. O kad tai pajustume, padarykime kokį nors gerą darbą, padėkime artimiesiems, draugams, kaimynas. Ir tai bus gražiausios dovanos, subrandinsiančios visų mūsų širdyse Kalėdas“, – linkėjo G. Kindurys.

Saugių ir gerų švenčių linkėjo seniūnas V. Rumbutis. Priminęs šventinės eglutės ir senelio rezidencijos kelionę į Laisvės aikštę,  seniūnas dar kartą padėkojo visiems talkinusiems (urėdijai, Meleksui, Kompatai, policijai, Donatui Javainiui ir Valdui Trapikui) bei eglutę dovanojusiai Danutei Survilienei. Na, o ne tik seniūno, bet, manau, ir visų ignalniečių padėkos nusipelnė visų rajono mokyklų (Ignalinos, Vidiškių, Didžiasalio ir Dūkšto) bendruomenės, iš seniūnijos medžiagų pagaminusios nuostabaus grožio tautinių motyvų žaisliukus (žirgelius, verpstes, paukštelius, ratus ir kt.) miesto eglei papuošti. Šiais metais mūsų eglutė – išskirtinai ypatinga. O štai ignalinietės Laimutė ir Sandra sugalvojo papuošti ir šalia esantį dviratininką, numezgusios jam šiltą kepurę ir šaliką.

Ištarus paskutinius sveikinimo žodžius, atskriejo energingas ir žvalus Kalėdų Senelis. Paraginęs nepamiršti vaikučių parašyti jam laiškus, į pagalbą budinant Kalėdų dvasią, Senelis pasikvietė ugnies užkalbėtojus… „Tebūnie ugnis“, – sušuko Senelis ir Ignalina paskendo magiškame teatralizuotame ugnies pasakojime… Blogio jėgos, ketinusios sunaikinti žemėje grožį ir šilumą, buvo nugalėtos bebaimių kovotojų, vedinų ugnies ir begalinės meilės jėgos… Skambant įtaigiai (įvairių sunkesnių stilių) muzikai, ore skraidė „šokančios“ ugnys. Nuostabus reginys, greičiausia nepalikęs abejingų nei vaikų, nei suaugusiųjų būryje.

Kalėdų Senelio paliepimu ugnies užkalbėtojai perdavė eglutei magiškąją ugnį, įžiebę šventinę eglę ir paskleidę Kalėdų dvasią, vainikavo nepaprastą reginį nuostabiais fejerverkais.

Štai jums ir visas rinkinys patarimų, kaip atrasti tikrąją Kalėdų dvasią savo širdyse ir savo namuose. Iki Kalėdų dar kone dvi savaitės…

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje