Skip to content

Ignalinietės futbolo patirties sėmėsi Ukrainoje

Smagu, kad lietuvių ir ukrainiečių draugystė palaikoma ne tik tarp politikų, bet ir tarp sportininkų. Jaunieji Ukrainos futbolininkai pernai buvo atvykę į čempionatą Ignalinoje, o gruodžio pradžioje merginų komanda, kurią sudarė Utenos ,,Utenio“, Vilniaus MFA ,,Žalgirio“ ir 4 Ignalinos KSC merginos (Adrija Skudutytė, Sophie  Schedler, Agilija Skudutytė, Emilija Čeponytė), svečių teisėmis dalyvavo Ukrainos merginų salės futbolo atrankinėse varžybose su Kanotopovo, Slavutičiaus, Krasilivo, Priluki, Zavoriči komandomis. Kadangi ukrainietės visus metus žaidžia tik salės futbolą, mūsų merginoms, kamuolį dažniau gainiojančioms lauke, tokio susitikimo patirtis buvo ypač reikalinga ir naudinga. Vyresniosios grupės komandos dalyvės parsivežė III vietos apdovanojimus, jaunesniosios grupės žaidėjos buvo ketvirtos.

Viešėdamos Ukrainoje merginos įgavo ne tik sportinės, bet ir kultūrinės patirties. Pasak ignaliniečių, po ilgos kelionės autobusu visą naktį ryte pasijuto lyg atsidūrusios istorijos vadovėlio puslapyje, kuriame pasakojama apie sovietinius laukus: jas nustebino ,,Žigulių“ gausa gatvėse, praeitimi dvelkiantis aprangos stilius, blokiniai namai ir atsainus aptranavimas. Tačiau maloniai nuteikė vietinių gyventojų dėmesys ir noras kartu su lietuvėmis įsiamžinti fotografijose. Kartu su treneriais jos lankėsi ir netoliese esančiame turtingą istoriją turinčiame Černigovo mieste, Černobylio tragedijai skirtame muziejuje.

Malonu, kad įveikdamos varžybų iššūkius mūsų futbolininkės vis tobulėja, gerėja jų judėjimas aikštėje. Belieka palinkėti sėkmingos tolesnės pažangos.

Sophie Schedler nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje