Skip to content

Pasaulinio viešnamio kūrėjai

Lietuvos marksistai išsirinko naują vedlį. Juo tapo korupcijos byloje piktnaudžiavimu kaltinamo Gintaro Steponavičiaus mokytojas ir auklėtojas Eugenijus Gentvilas. Iš šio politiko (verslininko), kadaise buvusio VĮ Klaipėdos valstybinio uosto direktoriumi, buvusi jo darbovietė už padarytą žalą reikalauja 1,9 milijono eurų. Čia nepalyginsi su Eligijaus Masiulio paimtais šimtu tūkstančių su trupučiu…

Nuo buvusių liberalų E. Masiulio, G. Steponavičiaus ir Šarūno Gustainio E. Gentvilas jau atsižegnojo. Tie jau nurašyti. E. Gentvilas sako neabejojantis, kad visi šie partiečiai ėmė, bet jie, girdi, ėmė ne partijai, o sau. O partija švarutė, nors kyšius ėmė jų vadovai. 

Apskritai kartais pašnekama, kad Liberalų sąjūdis – nusikaltėlių partija. Prokuratūra irgi panašios nuomonės, nes įtarimai pateikti ne tiems paskubomis, nors ir nenoriai, iš partijos išspirtiems politikams, o visai partijai. Sąžiningumas niekada nebuvo stiprioji šios partijos narių savybė.

O marksistais Lietuvos liberalai vadintini ne vien dėl sąžiningumo stokos. Ir ne vien už įprotį partiją finansuoti svetimais pinigais. Uljanovas-Leninas iš vokiečių milijonus aukso rublių ėmė, ir dar atskirą vagoną namo parvažiuoti gavo, o Lietuvos liberalai ima tik šimtus tūkstančių, ir tik popieriniais eurais, ir dar iš saviškių, lietuvių.

Na, apie tai geriau galėtų papasakoti politologas Rimvydas Valatka, kuris nuėjo dirbti į Info TV, priklausančią Dariui Mockui, tiksliau – „MG Baltic“ koncernui. D. Mockus yra šio koncerno prezidentas, o Raimondas Kurlianskis, kuris kaltinamas davęs kyšį liberalams, – viceprezidentas. O jūs dar stebitės, kodėl R. Valatka tiek keikia vienus ir tik švelniai paglosto prieš plaukus kitus? Taip taip, žinoma, jo tokios pažiūros. Bet nesmerkime vargšų žurnalistų, kuriems valstybė algų nemoka. Tai jie patys ir sukasi, kaip išmano.

Marksistais Lietuvos liberalus veikiausiai reikėtų vadinti todėl, kad jie, kaip ir jų mokytojai, siekia sukurti, pradžiai bent Europoje, nes, sakysim, Jungtinės Valstijos jų iškrypėliškų idėjų bent kol kas nepriima, vieną netautinę valstybę. Todėl liberalams pirmiausiai nereikia lietuvių kalbos. Ne per seniausiai labai garsiai nuskambėjo liberalų siūlymas naikinti Lietuvių kalbos komisiją, nes ji esanti nereikalinga.

Čia garsiausiai skambėjo jaunos liberalės Agnės Armonaitės balsas. Politikė, kuriai jau dabar žadamas – vėliausiai po poros metų – Liberalų sąjūdžio pirmininkės postas, pareiškė, kad kalbos priežiūros institucijų niekur pasaulyje nėra, tai ir Lietuvoje lietuvių kalba tegul pati sau gyvena.

Tiksliai pasakė politologė Jūratė Laučiūtė: „nežinia, ko pristigo A. Armonaitei, proto ar sąžiningumo“, gal tik žodelis „ar“ čia nereikalingas. Kalbą reguliuojančias institucijas turi save gerbiančios šalys, pavyzdžiui, Lenkija, Prancūzija, Norvegija…

Bet liberalams reikia, kad tauta užmirštų, kad ji tauta. Anglų kalba turi pakeisti lietuvių, kiekvienas lietuvis privalo mokėti angliškai, kad galėtų susikalbėti su atvykstančiais į šalį dirbti ir gyventi užsieniečiais…

Šaunuoliai lenkai, pasakė, kad emigrantai iš Afrikos jiems nereikalingi, ir viskas. O lietuviai – Briuselis liepė, vykdome. Dar gerai, kad jie iš čia bėga, vargšui liberalui Petrui Auštrevičiui net bulvių nenukasė. Bet čia tarp kitko. Ir jau, žiūrėk, rašoma, kad jeigu nemokėsime angliškai, su taksistu Abdula susišnekėti negalėsime. Ne Abdula mokytis lietuviškai turėtų, bet, liberalų manymu, mes, lietuviai, angliškai. O gal arabiškai? Gal ir šito sulauksime?

Ne tik kalbą liberalams sunaikinti reikia, bet ir viską, kas lietuvišką, visus lietuviškus simbolius. O nepatenkintus – sukišti į bunkerį, virš kurio dergs šunys. Nesiskųskit, kad simbolių nėra. Tai ir yra simbolis: dergti atmintį, šiuo atveju – dergti ant atminties, kas ypač būdinga liberalams.

Liberalai nebūtų marksistai, jeigu nesiektų visiškos seksualinės laisvės. Su visais ir visomis, visur ir visada, ir visiškai laisvai, ir be jokių prievolių. Šeima – tai kas tik nori, bet tik ne vyro ir moters sąjunga. Vyras vieną rytą atsibudęs gali nuspręsti, kad jis moteris, ir atvirkščiai, o valstybė turi jam atitinkamai ką nors nemokamai (už ligonių kasos pinigus) nupjauti ar prisiūti. Tai dabar bene svarbiausia problema, nes ji padės nukreipti dėmesį nuo to, kuo gyvena lietuviai ir ko jiems trūksta. Svarbiausia – liberalios idėjos, vieninga Europa, vieningas pasaulis.

Viskas jau buvo, ir vėl mėginama pakartoti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje