Skip to content

Kaip „Rumpelštilchen“ aukso ieškojo

MI informacija

Seniai, seniai (maždaug prieš metus), išgirdę apie auksą ir turnyrą, kuriame jį galima iškovoti, protingiausi Ignalinos krašto žmonės susibūrę ne po vieną, ir ne po du, o komandomis patraukė į pamiškėje ant aukštos kalvos įsikūrusį restoraną. Kovos buvo ilgos, karštos ir nenuspėjamos, o „aukso“ vis daugėjo ir daugėjo…

Šių metų rudens sezoną tris mėnesius kiekvieną antradienį įvairiuose šalies miestuose ir miesteliuose beveik 400 komandų ir daugiau kaip 3000 žaidėjų susiremdavo intelektinio žaidimo protų kovose. Azartas, intriga ir visas spektras emocijų nuo džiaugsmo euforijos iki nevilties skausmo neleisdavo liūdėti tamsėjančiais vakarais.

Ignalinoje trečiame sezone vykusiame turnyre įveikus dešimtį garbingų konkurentų pirmą kartą nugalėtoja tapo „Rumpelštilchen“ komanda. Komandos pavadinimas, atsiradęs iš vieno gudraus ir toliaregiško pasakų ir televizijos serialo veikėjo vardo, daug kam taip ir liko nei ištariamas, nei parašomas, tačiau tikimasi, kad pažadins smalsumą pasidomėti šiuo personažu. Atsitiktinai ir ekspromtu į komandą susibūrę žmonės išmoko gerbti ir išgirsti vieni kitus, nebijoti išsakyti, kad ir kvailiausias spėjimų versijas bei kartu ieškoti teisingiausio atsakymo.

Gavusi vardinį kvietimą į finalinį žaidimą, „Rumpelštilchen“ iškeliavo į Kauną, kur 38 stipriausios komandos iš visos Lietuvos susirungė finalinėje rudens sezono „Auksinio proto“ žaidimo kovoje. Kaip visada žaidimas buvo smagus ir įdomus, klausimai netikėti ir sudėtingi, o konkurentai draugiški ir stiprūs. Džiaugiamės, kad galėjome dalyvauti, kad galėjome garsinti Ignalinos vardą ir tikrai buvome pastebėti. Stebėjomės nugalėtojų žinių bagažu ir protų aštrumu. Guodėmės, kad dalyvaujančių „kurortinių“ teritorijų atstovų tarpe buvome antri. Svajojome, kaip žaisime nacionaliniame finale ir kitą sezoną.

Šis žaidimo sezonas pasibaigė, prasidėjo kelių savaičių atostogos, tačiau buvę klausimai dar aptarinėjami ir ginčijami, o noras laimėti skatina įdėmiau stebėti kas vyksta aplinkui, nes niekada nežinai kokių žinių pareikalaus naujo žaidimo sezono klausimai.

Dėkojame pagrindiniam žaidimo organizatoriui ir iniciatoriui Ignalinoje Ryčiui Kajėnui už suteiktą galimybę su nekantrumu laukti kiekvieno antradienio. Dėkojame vedėjai, rėmėjams ir kolegoms – Jūs pasakiški!

Dėkojame Ignalinos rajono savivaldybės administracijai už pasitikėjimą, palaikymą ir suteiktą galimybę atstovauti mūsų kraštui nacionaliniame žaidime.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje