Skip to content

Kuo interneto skaičiuoklės naudingos šiuolaikiniam žmogui?

MI informacija

Internetas – priemonė, skirta ne tik informacijos paieškai, pramogoms, bet ir gyvenimui palengvinti. Pavyzdžiui, internetu galima paimti paskolą – anksčiau būtų tekę eiti į banką, bendrauti su darbuotoju, sudarinėti, pasirašinėti sutartis, mokėti gana didelius komisinius mokesčius ir t. t. Šiandien nedidelių sumų kreditus visai paprastai galima paimti ir internetu. Internetu paprastai sumokame mokesčius. Antra, internete galime sužinoti autobusų, traukinių ir kitų maršrutinių transporto priemonių tvarkaraščius vos keliais kompiuterio pelės spustelėjimais, nereikia čiupti mobiliojo telefono, gaišinti operatorių laiko – per vidutiniškai 30 sekundžių gauname išsamią informaciją. Internetas padeda sutaupyti daug laiko ir pinigų. Jam įsigalėjus, daug žmonių neteko darbo, tačiau dar daugiau jų buvo įdarbinta. Internetas pakeičia ir daugybę prietaisų – telefonus, darbo knygas, įprastą paštą, elektroninius kalendorius, skaičiuotuvus ir t. t. Tad išsamiau panagrinėsime virtualias skaičiuokles ir pagrindinius jų privalumus.

Viena populiariausių šiandien – valiutų skaičiuoklė. Čia galima konvertuoti eurus į svarus, svarus į dolerius, dolerius į Rusijos rublius ir kt. Kitaip tariant, skaičiuoklės geba konvertuoti populiariausias valiutas, kuriomis atsiskaito lietuviai. Didelis tokių skaičiuoklių privalumas – tikslumas, nes duomenys atnaujinami kasdien ar net kelis kartus per dieną, kai įvairiuose tinklalapiuose informacija gali būti atnaujinama retkarčiais.

Įvairios skaičiuoklės labai naudingos verslininkams: PVM skaičiuoklė parodo tikslią mokėtiną PVM sumą. Lietuvoje šis mokestis siekia 21 proc., Latvijoje – 22 proc., Estijoje – 20 proc., Lenkijoje – 23 proc., Vokietijoje – 19 proc., Didžiojoje Britanijoje – 20 proc.

Yra skaičiuoklių, parodančių besinaudojančiojo internetu IP adresą. Panaši skaičiuoklėse įdiegta funkcija parodo tikslų laiką Lietuvoje.

Tiems, kurie linkę planuoti savo laiką, praverčia nedarbo dienų skaičiuoklės – nedarbo dienos pateikiamos it ant delno.

Tiesa, grįžtant prie interneto Lietuvoje, galime pasigirti bene greičiausiu internetu visoje Europoje. Tiems, kurie nori pasitikrinti interneto greitį, pravers interneto greičio matuoklė. Viena iš naujausių funkcijų, kurias įsidiegė interneto skaičiuoklės – tai automobilių greičio matuoklių Lietuvoje žemėlapis. Jei ketinate važiuoti vienu ar kitu keliu ir bijote nepastebėti ženklo, įspėjančio apie sumontuotus greičio matuoklius, žvilgtelėkite į žemėlapį – galbūt tai padės išvengti baudos.

Dažnai žmones vargina tarptautiniai matavimo vienetai, tad internete galima rasti skaičiuoklių, pavyzdžiui, verčiančių iš colių į centimetrus. Dalis pasaulio šalių naudoja kitą temperatūros matavimo skalę – matuojama ne laipsniais pagal Celsijų, bet Farenheitais. Paprastomis skaičiuoklėmis greitai sužinosite šiuo metu lauke esančią temperatūrą, kurioje pasaulio šalyje bebūtumėte.

Sportuojantiems ir norintiems atsikratyti nepageidaujamų kilogramų itin aktuali KMI skaičiuoklė. Jie pastarąja, stebėdami pokyčius, pasinaudoja bent kartą per savaitę. Įvedus savo ūgį ir svorį, sužinosite tikslų kūno masės indeksą. Antsvoris nustatomas, kai KMI skaičiuoklė rodo rezultatus nuo 25 iki 29,9, nutukimas – kai skaičiuoklė fiksuoja skaičių, lygų arba didesnį 30. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje