Skip to content

Keičiasi išmokos vaikui skyrimo tvarka

MI informacija

Nuo 2018 m. sausio 1 d. kiekvienam vaikui nuo gimimo iki 18 metų ir vyresniems, jeigu mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, įskaitant ir profesinio mokymo įstaigose besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa, bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai, skiriama ir mokama 30,02 Eur išmoka per mėnesį.

Papildoma išmoka vaikui (nuo gimimo dienos iki 2 metų – 28,5 Eur, nuo 2 iki 18 metų ir vyresniems, jei mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo įstaigose besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai – 15,2 Eur) bus skiriama šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 1 ar 2 vaikus, jeigu šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 VRP (t. y. 183 Eur). Papildoma išmoka vaikui skiriama ne ilgesniam kaip 12 mėnesių laikotarpiui. Išmokai pasibaigus, dėl jos tęsimo reikia kreiptis pateikiant naują prašymą.

Šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 3 ar daugiau vaikų, papildoma išmoka skiriama nevertinant šeimos gaunamų pajamų. Prašymus dėl išmokos vaikui skyrimo galima teikti nuo 2018 m. sausio 1 d.

Atkreipiame dėmesį, kad išmoka vaikui mokama už praėjusį mėnesį ir grąžinama už 12 praėjusių mėnesių. Tai reiškia, kad net jeigu tėvai kreiptųsi ir 2018 m. lapkritį, išmoka bus išmokėta nuo 2018 m. sausio 1 d. Vadinasi, nėra būtinybės kreiptis jau 2018 metų pradžioje.

Kreipimosi dėl išmokos vaikui tvarka nesikeičia. Pateikti prašymą išmokai vaikui gauti bus galima elektroniniu būdu per socialinės paramos informacinę sistemą http://www.spis.lt/, kreipiantis į Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriaus specialistus arba į seniūnijų specialistus. Kreipiantis reikia pateikti asmens dokumentą ir asmeninę banko sąskaitą, į kurią bus pervedami pinigai. Prašymą pildant elektroniniu būdu asmens dokumento pateikti nereikia.

Prašome esant galimybei prašymus teikti elektroniniu būdu.

Atkreipiame dabar gaunančių vaiko išmokas tėvų dėmesį: jei išmokos vaikui mokėjimo laikotarpis nepasibaigęs, išmokos dydis nuo 2018 m. sausio 1 d. bus perskaičiuojamas (pridedant 30 eurų už kiekvieną vaiką) be atskiro tėvų (globėjų) prašymo.

Dėkojame už supratingumą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje