Skip to content

Šiaulių banke finansuotas 1500-asis daugiabutis – iš Ignalinos

MI informacija

Šiaulių bankas pasirašė 1500-ąją sutartį dėl daugiabučio namo atnaujinimo finansavimo. Kreditavimo sutartis su bendrove „Ignalinos butų ūkis“ pasirašyta Ignalinos Aukštaičių g. esančio namo atnaujinimui.

„Iš beveik pustrečio tūkstančio visų šalyje baigtų ir dar vykdomų daugiabučių atnaujinimo projektų – 1500 finansuoti Šiaulių banke, vien 2017 m. pasirašėme 280 kreditavimo sutarčių. Džiaugiamės, kad jau prisidėjome prie tiek daug šiltesnių ir efektyvesnių gyventojų būstų. Simboliška, kad jubiliejinė kreditavimo sutartis pasirašyta dėl daugiabučio Ignalinoje – būtent ši savivaldybė Lietuvoje laikoma pavyzdine pagal renovuotų namų skaičių, nes atnaujinimo galimybėmis pasinaudojo kone visas miestas“, – sako Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

1500-oji Šiaulių banke finansuota renovacija laukia 1993 m. statyto namo Ignalinos Aukštaičių g. Jį atnaujinant, bus keičiamas stogas, langai ir durys, šiltinamos pastato sienos ir pamatai. Iš viso Šiaulių bankas yra suteikęs finansavimą 93 daugiabučių namų atnaujinimo projektams Ignalinoje, iš jų 78 namai jau baigti atnaujinti.

„Užsibrėžėme tikslą atnaujinti visus Ignalinos daugiabučius ir sparčiai artėjame jo link. Šiuo metu mieste liko 25 neatnaujinti daugiabučiai, tačiau ir jų atnaujinimo darbams išrinkti rangovai arba vykdomos pirkimų procedūros, tad gali būti, kad jau šių metų pabaigoje visa Ignalina bus atsinaujinusi“, – sako UAB „Ignalinos butų ūkis“ vadovas Antanas Gylys.

Pasak A. Gylio, renovacijos projektų sėkmę Ignalinoje lemia tiek efektyvus tokių projektų valdymas, tiek palankus gyventojų požiūris.

Būsto energijos taupymo agentūros naujausiais duomenimis, visoje šalyje šiuo metu atnaujinami 494 daugiabučiai, daugiausia jų – trijuose didžiuosiuose šalies miestuose. Nuo 2013 m. Lietuvoje jau atnaujinti 1923 daugiabučiai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje