Skip to content

Išmokos vaikui jau mokamos

MI informacija

Nuo 2018 m. sausio 1 d. Išmokų vaikams įstatymu įteisintas išmokos vaikui („vaiko pinigų“) mokėjimas. Visiems vaikams skiriama universali išmoka – ji sudaro 30 eurų ir yra mokama nuo gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniems, jeigu jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai.

Šeimos, kurios augina ir (ar) globoja 1 arba 2 vaikus, gauna papildomą išmoką vaikui, jeigu šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 VRP (183 eurai): vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų – 28,5 euro, nuo 2 iki 18 metų ir vyresniems, jei mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai – 15,2 euro. Tai reiškia, kad iš viso vienam vaikui mokama atitinkamai 58,5 arba 45,2 euro.

Rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriuje 2018 m. sausį gautas 761 prašymas vaiko išmokai gauti. Išmokėta išmokų suma 70 000 eurų. Per metus išmokoms planuojama panaudoti 840 000 eurų. Elektroniniu būdu buvo gautas 351 prašymas, iš jų 60 atmesta dėl klaidingai pateiktų duomenų.

Asmenys, kurie nuo 2018 m. sausio 1 d. kreipėsi arba dar kreipsis dėl universalios išmokos vaikui (30 Eur), prašymą išmokai gauti pateikia tik vieną kartą ir išmoka paskiriama iki vaikui sukaks 18 metų. Jeigu pilnametis vaikas ir toliau mokysis pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), dėl tolesnio išmokos vaikui skyrimo iki baigs mokyklą, bet ne ilgiau, iki jam sukaks 21 metai, turės kreiptis ir pateikti prašymą iš naujo.

Taip pat reikėtų žinoti, kad dėl vaiko išmokų į Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyrių galima kreiptis bet kurį mėnesį. Išmokos bus paskirtos nuo 2018 m. sausio ir išmokėtos už visą praėjusį laikotarpį.  

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje