Skip to content

Šimtmečio darbai įsibėgėja

Kiekvienas doras, prasmingas darbas – kažkam dovana. Ne tiek svarbu, ar jis didelis, ar mažas – svarbu, kad darytas nuoširdžiai. Likimas lėmė, kad šiandien visi mes gyvename ypatingos Lietuvai ir jos žmonėms skirtos datos kryžkelėje – Lietuvos atkūrimo šimtmetyje. 2018-ieji Lietuvai – mums, jos žmonėms, savotiškų galimybių, siekiamybių, išbandymų ir įkvėpimo pokyčiams metai. Kurkime, dirbkime, judėkime ir… džiaukimės!

Dūkšteliams sugrąžinamas istorinis pavadinimas

Turbūt ne visi žinojo, kad Dūkšto seniūnijoje esantys Dūkšteliai kažkada turėjo visai kitokį, Senojo Dūkšto, vardą. Skaičiuojama, kad taip vietovė buvo vadinama kone 700 metų. Šio kaimelio apylinkėse tebegyvena žmonių, menančių žmonėms nemalonios pavadinimo transformacijos istoriją. MI žiniomis, viena vietos gyventojų, pasidalijusi žiniomis su kun. Sigitu Grigu, ir taip radusi bendramintį, buvo Laima Rozienė. Šių žmonių iniciatyva gimė idėja sugrąžinti Dūkšteliams istorinį jų Senojo Dūkšto pavadinimą. Buvo surinkti pritarimą liudijantys gyventojų parašai. Vėliau, pagal įstatymą, seniūnas Vytautas Kazėnas sušaukė seniūnijos seniūnaičių visuotinę sueigą, kurios metu vienbalsiai pritarta šiai idėjai. Toliau, pasak seniūno, viskas savivaldybės specialistų rankose, kurie parengtus dokumentus persiunčia į atitinkamas instancijas ministerijoje. Tad šimtmečio dovana Dūkštelių gyventojams jau pakeliui! 

Bėčiūnų ąžuolas – pas tautodailininką

Kaip jau rašėme MI puslapiuose, šimtmečio dovaną Bėčiūnų kaimui rengia ir Ignalinos seniūnas Jonas Polito su komanda. Antradienio rytą iš Bėčiūnų kaimo išgabentas dar rudenį kritęs 300 metų senumo ąžuolas į tautodailininko Svajūno Rimkevičiaus dirbtuves. Pirmą kartą net ir nepavyko atlikti šio darbo, nes tarybinių laikų technika neįveikė 6–7 m aukščio ąžuolo kamieno. Tačiau iš Visagino atsiųsta vokiška technika lyg pūkelį ore sukiojo 11 tonų sveriantį ąžuolą. Urėdijos transportas saugiai pergabeno ąžuolą. Pasak, S. Rimkevičiaus, atšilus orams, iškart bus pradėtas darbas. „Jei dieną iš dienos dirbsiu ir gerai seksis, per mėnesį turėčiau skulptūrą baigti“, – pažadėjo S. Rimkevčius.

Šimtmečio dovana bėčiūniškius turėtų pasiekti šiltuoju metų laiku.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje