Skip to content

Kol žiema dar nepaliko mūsų kiemo

Smagu, kai įvairiomis progomis išgirsti linkėjimai pildosi, tačiau taip yra ne visada: tai, kad žiemą iš kiemo per Užgavėnes vijusių prašymai Dievulio ausies dar nepasiekė, džiugina mėgstančius slidinėti. Sniego teikiamais malonumais Lietuvos žiemos sporto centre džiaugiasi gausus ir profesionalių sportininkų, ir mėgėjų būrys. Vasario 10–11 d. čia vyko LSD ,,Žalgiris“ žiemos sporto varžybos.

Žinoma, tarp dalyvių iš visos Lietuvos lenktyniavo ir ignaliniečiai. Pirmąją dieną vykusiose slidinėjimo varžybose 3 km distancijoje geriausiai sekėsi Dovydui Steponiuk (II vieta), 5 km trasoje – Jokūbui Mačkinei (I ), 10 km trasoje – Deividui Kliševičiui (I), Tautvydui Stroliai (II). Tarp vyresniųjų 5 km distancijoje pirmavo Raimundas Guoga.

Kitądien vykusiose estafečių varžybose laisvu stiliumi jaunimo grupėje pirmąją vietą iškovojo mišri ignaliniečių ir uteniškių komanda, kurioje šliuožė E. Bučytė, I. Dainytė, D. Steponiuk ir J. Mačkinė. Vyrų ir moterų grupėje pirmavo Vitalijos Kutkauskaitės, Ramunės Arlauskienės, Raimundo Guogos ir Deivido Kliševičiaus ketvertas.

Vasario 16 d. Ignalinos kultūros centro darbuotojų komanda, Lietuvos nacionalinė slidinėjimo asociacija ir  VšĮ ,,Grynam ore“ į Lietuvos žiemos sporto centrą sukvietė norinčius dalyvauti atvirose 100 min. slidinėjimo varžybose, skirtose Lietuvos 100-mečiui paminėti. Dalyvių skaičius taip pat buvo arti šimto – 98. Suskirstyti į šešias grupes, jie šliuožė nurodytą laiką rinkdamiesi savo tempą bei norimą atstumą, stabtelėdami kareiviškos arbatos pagurkšnoti. Atminimo medalius gavo visi dalyviai, o išlaikiusieji visas 100 minučių ir įveikę ilgiausią trasą, gavo ir prizininkų medalius. Smagu, kad ignaliniečius ant nugalėtojų pakylos matėme kiekvienoje grupėje. Tarp savo amžiaus slidininkų pirmąsias vietas laimėjo Eimantas Lekavičius, Virginijus Bilaišis, Jokūbas Mačkinė, Vitalija Kutkauskaitė, Deimantas Kliševičius, Jurina Paslauskienė, Raimundas Guoga. Prizininkų apdovanojimais džiaugėsi ir Deimantė Šerėnaitė, Darius Dinda, Deividas Kliševičius, Tautvydas Strolia, Ona Mikelkevičienė, Danutė Rasimovičienė, Nijolė Motiejūnienė.

Dalį čia paminėtų pavardžių buvo galima išgirsti kviečiant atsiimti apdovanojimų ir kitą dieną (tiksliau, vakare) po naktinio sprinto į slalomo kalną. Įveikę žiemos sutemas, iš dangaus besileidžiantį sniegą ir vakarykščių varžybų nuovargį, prizinių vietų medaliais pasipuošė Vitalija Kutkauskaitė, Deimantė Šerėnaitė, Deividas Kliševičius, Darius Dinda, Lukas Gudonis, Aironas Pūras ir Vytenis Butkūnas.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje