Skip to content

Rajono ūkininkus aplankė aplink Lietuvą keliaujantis traktorius

„Kada apima magiškas jausmas, kad esame lietuviais? Lietuva – tai visame pasaulyje kuriantys, jos tradicijas puoselėjantys žmonės.  Lietuva – viena didelė bendruomenė! UAB „Dotnuva Baltic“ sveikina Lietuvą ir jos žmones, švenčiančius valstybės atkūrimo 100-metį ir todėl leidosi į simbolinę kelionę aplink Lietuvą. Per 10 dienų nuo vasario 19-osios ketiname nuvažiuoti 1200 km aplink visą Lietuvą, pasisvečiuoti 25 Lietuvos rajonuose, susitikti su 40 ūkininkų ir kaimo bendruomenių. Į 100-mečio kelionę pasiėmėme dėkingumo simbolį – duoną, kurią dovanosime netoli valstybės sienos gyvenantiems, čia ūkininkaujantiems žmonėms“, – pasakojo Ignalinos krašte, Kačergiškės apylinkėse sutiktas šventinį, tautiška atributika papuoštą traktorių aplink Lietuvą vairuojantis Marius.

Ketvirtąją kelionės dieną ekipažas pradėjo Švenčionių rajone. Svirkų kaime aplankė ūkininkę Vilmą Vilienę. Dėkojo ūkininkei ir ūkio darbuotojams už šiltą priėmimą. Iš Svirkų šimtmečio kelionė tęsėsi per mūsų rajoną. Praskrieję daug žiemišku šerkšnu pasipuošusių kaimelių, Gilūtose, keliautojai užsuko į ūkininko Rimanto Gaidelio valdas. Nors paties šeimininko ir nesutiko, jie smagiai ir šiltai pabendravo su jo darbuotojais.

Penktąją dieną Marius ir jo komanda atriedėjo į Kačergiškės kaimą. Ten jau sukiojomės ir mes, MI komanda, drauge su ūkininku Gintautu Kazlausku bei sūnumi Stepu, atvykusiais net iš Utenos rajono. Pastarieji traktorių „Case IH Optum“ patys išbandė kelyje. Stoviniuodami ir pasišnekučiavome. Nustebino, kad vyrai tokį kelią sukorė, ketindami pamojuoti šimtmečio keliautojams. Tai bent patriotiškumas! Pasirodo, tai ne visai tiesa. Ūkininkai nusprendę pirkti šią techniką, nes esą jų dirbama žemė sunki ir su dabartine technika turintys daug vargo: lūžta transmisija, sankaba nelaiko, tad nusprendė įsigyti išties galingą techniką. „Pernai per patį darbymetį sulūžo sankaba. Praradome tris dienas, kol susitvarkėme. O tai neleistina „prabanga“, tad nusprendėme taip daugiau neberizikuoti“, – guodėsi ūkininkas Gintautas.

Tad į Ignaliną, susitikti su šimtmečio kelionės išvažiavusiu „Case IH Optum“, atvyko ketindami išbandyti jį.

Iš Kačergiškės Mariaus ir jo komandos kelionė tęsėsi link Meikštų. Čia keliautojai apsistojo Meikštų dvare,  Mindaugo Survilo ūkyje. Keliautojai labai džiaugėsi ir dėkojo šeimininkui už šiltą priėmimą ir įdomius pokalbius.

Toliau „Case IH Optum“ kelias vingiavo iki Ignalinos atominės elektrinės, kur stabtelėjo trumpai fotosesijai, o paskui per Zarasų kraštą iki Rokiškio r. Obelių miestelio.

„Mūsų pasveikinimas Lietuvai ir valstybės atkūrimo 100-metį švenčiantiems žmonėms – simbolinė kelionė, kurios akcentai yra valstybė, žemė ir duona. Šiai kelionei pasirinktas šalies pasieniu einantis, tarsi visą Lietuvą apglėbiantis kelias, kurį įveiksime nauju, lietuviška simbolika papuoštu traktoriumi. Į 100-mečio kelionę pasiimame dėkingumo simbolį – duoną. Juk lietuviui duona – ypatingas žmonių bendrystės, sugyvenimo ir tarpusavio ryšio simbolis. Su duonos atsiradimu susijusi ir mūsų įmonės, ir žemdirbių veikla“, – teigia UAB „Dotnuva Baltic“ gen. direktorius Darius Jaloveckas.

Pagal planą keliautojai iš Obelių judės link Biržų, Pasvalio, Pakruojo, Joniškio, Žagarės, Akmenės, Mažeikių, Skuodo, Kretingos, Klaipėdos, Šilutės rajonų, Pagėgių savivaldybę ir galiausiai sugrįš į pradinį kelionės punktą – Lukšių kaimą Šakių r..

Nuotraukos autorės ir žygio organizatorių

Reklama: traktorių dalys

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje