Skip to content

Nuteisti žemės ūkio technikos vagys

MI informacija

Po kruopštaus ir intensyvaus Utenos aps. VPK pareigūnų darbo paskelbtas nuosprendis organizuotai nusikalstamai grupuotei, Utenos apskrityje vogusiai brangią ūkio techniką 

Kaip informavo Utenos apskr. VPK viršininko pavaduotojas Vaidotas Žilys, po Utenos apskr. VPK kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo dėl organizuotos nusikalstamos grupuotės vykdomų vagysčių Utenos rajone bei apskrityje, buvo paskelbtas teismo nuosprendis. Įtariamieji, siejami su organizuotu nusikalstamumu, anksčiau teisti, vogdavo iš kaimo sodybų žoliapjoves traktorius ir kitus brangius ūkio reikmėms skirtus įrankius ir daiktus. Taip nukentėjusiems asmenims padarė daugiau nei  28 000 Eurų žalos. Iš viso baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukti 6 asmenys, kuriems pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 178 str. 3 d. dėl didelės vertės svetimo turto pagrobimo, pagal BK 178 str. 2 d., dėl svetimo turto pagrobimo įsibraunant į patalpas, bei pagal BK 189 str. 2 d., dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

Šių metų kovo 2 d. Utenos rajono apylinkės teisme baudžiamojoje byloje buvo paskelbtas nuosprendis, kuriuo kaltinamieji pripažinti kaltais. G. L., gim. 1982 m., nuteistas 3 m. ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą dalinai atidedant 3 m., E. G., gim. 1977 m., nuteistas 2 m. ir 4 mėn. laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą dalinai atidedant 2 m. ir 6 mėn., V. T., gim. 1975 m., nuteistas 2 m. laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą dalinai atidedant 2 m., N. L., gim. 1977 m., skirta 150 MGL dydžio bauda. Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje