Skip to content

Neeilinis koncertas Lietuvai

MI informacija

Šeši Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos mokiniai – penktokai Kamilė Filipavičiūtė, Nojus Matieša bei šeštos klasės mokinės Karina Sobolevskaja, Aleksandra Karpenko, Dija Labanauskaitė ir Ernesta Petrovaitė – dalyvavo Lietuvos mokinių jungtinio choro „Ugnelė“ projekte.

Nuo 2017 m. lapkričio vieną kartą per mėnesį šeštadieniais vykome į Visagino Č. Sasnausko menų mokyklą, kur nuo 10 ryto iki 17 val. vakaro vyko jungtinio choro Visagino skyriaus repeticijos. Repetuoti vaikai atvykdavo iš Švenčionių, Švenčionėlių, Rokiškio, Obelių ir, žinoma, Visagino.

Kol vaikai dainuodavo, mokytojams buvo organizuojami informatyvūs seminarai, kurie išties buvo labai naudingi. Visagino choro skyriui vadovavo dvi labai šaunios mokytojos – Rasa Rugaitytė bei Ilona Alejūnienė, kurios visą tą laiką ir dirbo su mokiniais. Vaikai turėjo paruošti A. Miškinio mišias „Missa  Brevis Pro Pace“ bei dar šešis kūrinius. Programa išties nelengva, todėl visi kibo į darbą. Darbo pabaiga turėjo būti vainikuojama didžiuoju jungtinio choro „Ugnelė“ projektu-koncertu kovo 11 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Prisipažinsiu – kai pradėjome repetuoti, viskas atrodė taip toli… Bet laikas prabėgo greitai.

Paskutinė mūsų repeticija vyko kovo 10 d. Po jos turėjome labai puikų koncertą Visagino bažnyčioje, kuri buvo pilnutėlė žiūrovų bei garbių miesto svečių, tarp kurių buvo Visagino merė D. Štraupaitė bei švietimo skyriaus vedėja. Vaikai buvo pasveikinti su labai gražiu projektu, jiems buvo įteikti didžiuliai šakočiai, o mokytojams-padėkos. Bet dar laukė didysis koncertas!

Kovo 11 d., 10 val., 250 vaikų iš visos Lietuvos  sugužėjo į Šv. Kotrynos bažnyčią bendrai repeticijai, kur buvo pasveikinti pagrindinės šio projekto sumanytojos ir meno vadovės Valerijos Skapienės. Kartu dalyvavo ir Trakų meno mokyklos fanfarinis pučiamųjų orkestras. Koncertas prasidėjo 17 val. sausakimšoje Šv.Kotrynos bažnyčioje. Koncertą vedė visiems gerai žinoma laidų vedėja Beata Nicholson. Renginys buvo išties įspūdingas ir nepakartojamas.

Smagu ir tai, kad jo metu buvo paminėtos visos  penkiasdešimt dvi vietovės, iš kurių atvyko vaikai, tarp jų ir Didžiasalis. Vaikai labai tuo didžiavosi! Mes buvome tarp tų 250 vaikų – bendro dainavimo džiaugsmo ir nepakartojamos atmosferos kūrėjų.

Projektas baigėsi, bet vaikų širdyse, manau, jis išliks ilgai. Tai puiki patirtis, pasididžiavimas, kad mes buvome to grožio dalimi.

Taigi – širdingai  AČIŪ norime tarti visiems, kurie prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo. Pirmiausia tai vaikams ir jų tėveliams. Už idėjos įgyvendinimą – gimnazijos direktorei Elenai Sekonienei, už nuolatinį rūpestį – direktorės pavaduotojai Jelenai Tumanovienei, už saugią kelionę ir  kantrybę – vairuotojui Stasiui Berdikšliui (kuriam grįžtant iš koncerto teko dar papildomai du kartus išklausyti visą choro repertuarą), už pagalbą – Didžiasalio seniūnui Antanui Pauliukėnui. Dar norime padėkoti ir tiems žmonėms, kurių pagalba mums buvo be galo svarbi ir reikšminga – tai Kęstučiui Saveikai, Emilijai ir Andrejui Leščikams. Ir, aišku, nuoširdžiai AČIŪ – visai mūsų gimnazijos bendruomenei už gražius palinkėjimus ir palaikymą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje