Skip to content

Atominėje elektrinėje įsiveisė vagių

MI informacija

Iš tarnybos atleistas Ignalinos rinktinės Branduolinės energetikos objektų apsaugos dalinio pasienietis, jėgainės darbuotojui padėjęs vogti įvairias smulkias materialines vertybes. Užkardyta nusikalstama veika nėra susijusi su branduolinėmis ar kitomis neplatinamomis medžiagomis.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Imuniteto valdyba turėjo duomenų, jog 58-erių Visagino gyventojas, dirbantis Ignalinos AE, vagia jėgainei priklausantį turtą – įvairius guolius, rankšluosčius, pirštines. Taip pat gauta žinių, kad šioje nusikalstamoje veikoje visaginiečiui talkina 48-erių Ignalinos rinktinės Branduolinės energetikos objektų apsaugos dalinio jaunesnysis specialistas. Jėgainę saugojęs VSAT pareigūnas padėdavo darbuotojui išnešti pavogtas materialines vertybes.

Tarnybą baigusį pasienietį Ignalinos AE teritorijoje sulaikė jo kolegos, VSAT Imuniteto valdybos pareigūnai. Jo uniformos kišenėse rasta guolių, po drabužiais – rankšluosčių. Tą pačią dieną sulaikytas ir jėgainės darbuotojas. Abiejų vyrų namuose atliktų kratų metu taip pat rastos kelios dešimtys anksčiau pavogtų guolių, rankšluosčių ir pirštinių. Jų vertė nustatinėjama. Pavogti daiktai neskleidžia padidinto jonizuojančiosios spinduliuotės fono.

Pasieniečiui dėl vagystės ir piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai. Po atlikto tarnybinio patikrinimo, ketvirtadienį pasienietis atleistas iš tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą. Jis turėjo beveik 29 metų vidaus tarnybos stažą. Dėl sulaikyto jėgainės darbuotojo vyksta vidinis tyrimas. Materialines vertybes vogusiam visaginiečiui apribotas patekimas į atominę elektrinę.

15min. nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje