Skip to content

Prasidėjo akcija ,,Lydeka“

MI informacija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, nuo balandžio 3 iki balandžio 20 d., Utenos regione vykdoma akcija ,,Lydeka“. Šios akcijos metu, organizuodami tikslinius reidus, aplinkosaugininkai sieks užtikrinti kuo efektyvesnę besirengiančių neršti ar neršiančių lydekų apsaugą, ypač svarbiausiose jų nerštavietėse. 

Organizuojant reidus žuvų apsaugai, aplinkosaugininkams talkins neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, policijos ir kitų tarnybų pareigūnai, žvejybos plotų naudotojai, žvejai. Utenos regiono aplinkosaugininkai primena, kad nurodytu laikotarpiu ne tik draudžiama gaudyti lydekas, bet ir žvejoti, masalui naudojant gyvą žuvelę. Pagautas žuvis, kurias tuo metu gaudyti draudžiama, privalu tuoj pat paleisti į tą patį vandens telkinį.

Asmenims, neteisėtai gaudantiems lydekas, pagal ANK 291 str. gresia administracinė atsakomybė – bauda nuo 120 iki 300 Eur. Be to, konfiskuojami pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės. Už neteisėtai sugautą lydeką taip pat teks atlyginti 145 EUR žuvų ištekliams padarytą žalą. Ši suma patrigubės, jeigu žala žuvims bus padaryta gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose.

Utenos regiono aplinkos apsaugos pareigūnai tikisi iš visuomenės neabejingumo ir prašo pastebėjus vykdant neteisėtą žvejybą informuoti juos tiesiogiai arba bendruoju pagalbos tel. 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje