Skip to content

Vaikams skirti tautiniai kostiumai atkeliavo ir į Ignaliną

Vaikams skirti tautiniai kostiumai atkeliavo ir į Ignaliną Balandžio 12 dieną savivaldybėje vykęs Ignalinos rajono švietimo įstaigų vadovų pasitarimas prasidėjo netradiciškai. Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė džiaugsmingai informavo apie gražią dovaną – valstybės šimtmečio proga labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ skyrė lėšų mažųjų Lietuvos piliečių etninei edukacijai.

Garsus dizaineris sukūrė vaikiškus tautinius kostiumus, atsižvelgdamas į kiekvieno Lietuvos etninio regiono unikalumą, spalvas, audinių ir juostų raštus. Iš viso bus išdalinta 18 tūkst. drabužėlių komplektų. Ignalinos rajonui skirti 75 komplektai, tai yra 150 kostiumų, nes komplektą sudaro mergaitei ir berniukui skirtas kostiumėlis. Dovanų perdavimo ceremonijoje dalyvavo meras H. Šiaudinis bei fondo „Švieskime vaikus“ savanorė Onutė Zaleckienė.

Ignalinos „Šaltinėlio“  mokyklai atiteko 20 komplektų, Česlovo Kudabos progimnazijai – 16, Vidiškių gimnazijai – 15, Didžiasalio „Ryto“ gimnazijai – 12, Naujojo Daugėliškio ir Dūkšto mokykloms  –  po 6. „Saugokite šį turtą, puoškite vaikus ir patys ta mada užsikrėskite. Šiais jubiliejiniais metais dar bus daug gražių renginių, tegul juose dalyvauja ir bendruomenę džiugina tautiniais kostiumais vilkintys mokiniai  ir mokytojai…“, – sakė meras. Fondo „Švieskime vaikus“ savanorė Onutė Zaleckienė sakė, kad jei vaikų širdelės apsivilkus šiuos drabužėlius suspurdės džiaugsmu, pasididžiavimu, tai fondas bus pasiekęs savo tikslą.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje