Skip to content

Ignalinoje žaibiškai sulaikytas automobilių vagišius

MI informacija

Balandžio 11 d. nakties metu buvo įvykdytos trys nusikalstamos veikos, susijusios su pasikėsinimu pagrobti automobilius (apie tai rašėme penktadienį – red.). Ignalinietis pranešė, kad automobilių stovėjimo aikštelėje Ateities g., išdaužus jam priklausančio automobilio „Land Rover Discovery“ keleivio pusės galinį langą, nakties metu buvo įsibrauta į vidų. Automobilį pasikėsinta pavogti, bandant pritaikyti raktą. Sugadinta užvedimo spynelė, bet automobilio užvesti nepavyko. Pavogti įvairūs daiktai. Padaryta 240 eurų turtinė žala.

Tą pačią naktį kitas ignalinietis pastebėjo, jog iš automobilių stovėjimo aikštelės Ateities g. pagrobtas jam priklausantis automobilis „Ford Galaxy“. Signalizacija automobilyje buvo neįrengta. Nuo vagysčių automobilis neapdraustas. Padaryta 1500 eurų turtinė žala. Vėliau šis automobilis rastas apgandintas (įvažiavęs į tvorą) Strigailiškyje.

Apie 3 val. gautas Strigailiškio gyventojo pranešimas, kad namo kieme jis pastebėjo nepažįstamą vyriškį, kuris įsibrovė į jam priklausantį nerakintą automobilį „Renault Megane Scenic“, bandė prasukti užvedimo spynelę ir pagrobti automobilį. Tačiau nusikalstama veika nebuvo įvykdyta ir asmuo iš įvykio vietos pasišalino, nes į kiemą išbėgo savininkas. Apgadinta automobilio prietaisų apdaila. Automobilyje signalizacija taip pat neįrengta.

Gavus šiuos pranešimus, rajono policijos komisariate dėl nusikalstamų veikų buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Policijos pareigūnų profesionalumo ir sumanumo dėka, buvo operatyviai nustatytas įtariamasis, tai 25-erių jaunuolis, neturintis pastovios gyvenamosios vietos ir tik šio balandžio 10 d. paleistas iš įkalinimo įstaigos. Policijai asmuo žinomas, jis jau teistas už analogiškas nusikalstamas veikas. Jas įtariamasis padarė neblaivus. Šiuo metu įtariamasis suimtas 3 mėn. ir laukia Ignalinos rajono apylinkės teismo nuosprendžio.

Taip pat policija nustatinėja galimai vogtų daiktų priklausomybę, rastų pas įtariamąjį. Prašome gyventojus kreiptis pas Veiklos skyriaus tyrėją Daivą Mačanienę, tel. 8 700 65334.

Policijos pareigūnai pataria – būkite itin atidūs ir nepalikite savo automobilių be priežiūros net tuomet, kai nuo jo pasitraukiate vos trumpam laikui. Niekada nepalikite atrakintų durų ar atidarytų langų bei stoglangių, net jeigu išeinate trumpam. Jei laikote automobilį kieme, statykite jį gerai apšviestame kiemo plote, arčiau savo buto langų, įsitikinkite, kad jį užrakinote, uždarėte langus ir stoglangį. Net palikdami automobilį savo garaže, spynoje nepalikite užvedimo raktelių, įjunkite apsauginę signalizaciją. Nepamirškite užrakinti paties garažo. Nepalikite savo asmeninių net ir nevertingų daiktų automobilyje. Vagis negali žinoti, kad Jūsų rankinėje ar švarko kišenėje nėra nieko vertingo.

Pastebėję įtartinus asmenis, skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje