Skip to content

Įkliuvo du brakonieriai

MI informacija

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Ignalinos agentūros valstybiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, vykdydami akcijos „Lydeka“ priemones, balandžio 12 d., apie 18 val., išaiškino brakonieriavimo atvejį. Nustatyta, kad pilietis J. M. Antaniškės I k. (Dūkšto sen.) kilpomis medžiojo gyvūnus. Apie paspęstas kilpas inspektoriams pranešė šioje teritorijoje medžiojantys MB „Girelė“ medžiotojai. 

Sulaikius pažeidėją ir apsilankius jo  sodyboje  nustatyta, kad šis dar laikė ne mėgėjų žvejybos įrankių – du bučius (gaudykles) žuvims gaudyti. Pažeidėjui surašyti du administracinio nusižengimo protokolai. Vienas už brakonieriavimą perduotas į Ignalinos rajono apylinkės teismo rūmus, kur bus skirta bauda už neteisėtą medžioklę, o kitas bus nagrinėjamas LR AM Utenos RAAD administracinių bylų nagrinėjimo skyriuje, jei pažeidėjas gera valia per nustatytą terminą nesumokės pusės minimalios baudos.

Dar vienas pažeidimas išaiškintas, talkinant Utenos AVPK Ignalinos PK veiklos skyriaus specialistams, kurie, vykdydami savo pareigas, pas pil. A. Ž. (Palūšės k.) pastebėjo lauke laikomus ne mėgėjų žvejybos tinklinius įrankius ir iškvietė aplinkos apsaugos darbuotojus. Atidžiau pasidairius po kiemą, rasti ir iš minėto piliečio paimti 9 statomi tinklaičiai ir viena ungurinė gaudyklė. A. Ž. gerai žinomas aplinkos apsaugos darbuotojams, nes už neteisėtą žvejybą buvo ne kartą baustas. Paskutinį kartą už analogišką pažeidimą   Ignalinos agentūros darbuotojai protokolą jam surašė 2017 m. gegužę.

Akcija „Lydeka“ vykdyta iki šiandien dienos. 

Prašome žvejus mėgėjus ir kitus gamtą mylinčius žmones apie pamatytus aplinkosauginius pažeidimus visada informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje