Skip to content

AB Telia Lietuva skirta sankcija už vartotojams teiktą nepageidaujamą reklamą

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (toliau – Tarnyba) gavo vartotojų prašymų dėl Telia Lietuva, AB elektroniniu paštu bei SMS žinutėmis teikiamos nepageidaujamos reklamos. Vartotojai informavo, jog kreipėsi į bendrovę, prašydami nebesiųsti jokių reklaminių pranešimų, tačiau reklama vis tiek buvo teikiama.

Tarnybai pasikreipus į bendrovę, Telia Lietuva, AB savo poziciją aiškino žmogiškąja klaida ir informavo, kad tiesioginės rinkodaros pasiūlymus teikia tik sutartį dėl paslaugų teikimo sudariusiems vartotojams, todėl jeigu sutartį sudaręs vartotojas nebepageidauja gauti reklamines ir informacines žinutes, jis turi teisę išsakyti savo pageidavimą, kaip tai numatyta sutartyje. Nepageidaujamos reklamos teikimą vartotojams bendrovė nutraukė.

Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes ir tai, kad nepageidaujama reklama vartotojams buvo teikiama keliais sklaidos kanalais (elektroniniu paštu bei SMS žinutėmis), už Lietuvos Respublikos reklamos įstatymo 13 straipsnio 1 ir 2 dalies nuostatų pažeidimus Telia Lietuva, AB skirta 1000 eurų bauda.

Primename, kad reklama telefonu, telefaksu, teleksu, elektroniniu paštu gali būti teikiama tik reklamos vartotojo sutikimu arba jo prašymu. Draudžiama teikti reklamą konkrečiam asmeniui, jeigu yra aiškiai išreikštas šio asmens nesutikimas.

Informacijos šaltinis: www.apeliacinis.lt.

Savo klausimus, pasiūlymus ar pastabas galite tiesiogiai siųsti Teisinių paslaugų portalui JURISTAI24.LT elektroniniu paštu info@juristai24.lt. Dėl privačios konsultacijos, dokumentų parengimo ar kitų teisinių paslaugų galite tiesiogiai kreiptis telefonu 8 624 83459. Anonimiškumas garantuojamas.

Pastaba. JURISTAI24.LT teisės naujienų skyrelyje talpinamos informacijos atžvilgiu yra informacijos perdavėjas, bet ne jos autorius.

Daugiau informacijos interneto tinklalapyje www.juristai24.lt ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje www.facebook.com/juristai24.lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje