Skip to content

Nauji policijos automobiliai – lyg komisariatas ant ratų

MI informacija

Į gatves išriedėjo du nauji specialiosios paskirties policijos „Volkswagen Transporter“ autobusiukai – pirmieji Lietuvoje mobilūs mini komisariatai. Utenos apskr. VPK Ignalinos rajono policijos komisaritui skirti du – vienas Reagavimo, o kitas – Veiklos skyriui. 

Automobiliai surinkti nedidelėje šalia Vilniaus esančioje gamykloje. Lietuvos policijos departamento paskelbtą konkursą, kurio vertė yra 4,9 mln. eurų, laimėjo „Altas komercinis transportas“. Naujieji policijos automobiliai aprūpinti pagrindinėmis kasdieniam policijos darbui būtinomis priemonėmis: juose sukurtos darbo vietos 3–4 policijos pareigūnams, kurie nevažiuodami į komisariatą galės iš karto surašyti protokolą ar atlikti kitus būtinus veiksmus. Automobiliuose įrengtos ir mini areštinės, kuriose galima laikinai laikyti iki dviejų pažeidėjų, taip pat įrengtos specialios nišos ginklams, neperšaunamoms liemenėms ar vadinamiesiems „ežiams“ (priverstinis automobilio stabdymas) laikyti. Visuose automobiliuose yra elektros lizdai, kondicionieriai, specialus apšvietimas, net keturios vaizdo kameros viduje ir išorėje, garso įrašymo įranga. Automobilio salone galima rasti daugiafunkcinę sėdynę su nišomis daiktams susidėti, taip pat čia įrengta stalas, dokumentų dėtuvės.  

Ignalinos policijos pareigūnai tokia nauja, erdve, šiuolaikiška ir policijos reikmėms pritaikyta transporto priemone džiaugiasi jau antrą savaitę. Neabejojame, kad naujieji automobiliai padės gerinti policijos teikiamų paslaugų kokybę.

A. Artemjevo nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje