Skip to content

Vidaus reikalų ministras domėjosi rajono aktualijomis

Gegužės 11 d. rajono savivaldybėje lankėsi vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas. Susitikime su ministru dalyvavo savivaldybės ir savivaldybės administracijos vadovai, miesto seniūnas, Ignalinos vietos veiklos grupės pirmininkė, administracijos atstovai. Su ministru bendravo į susitikimą atvykęs Seimo narys Gintautas Kindurys. Ministras E. Misiūnas domėjosi savivaldybės aktualijomis, vykdomais projektais, savivaldybės pavaldume esančių ugniagesių komandų darbu, išklausė pastebėjimus dėl būtinybės stiprinti savivaldos teises. 

Meras Henrikas Šiaudinis pasveikino svečią Ignalinoje, padėkojo už parodytą dėmesį ir pajuokavo, kad šis rajonas yra labai saugus, veikia pasienio rinktinė, dvi užkardos, taigi pasieniečiai padeda užtikrinti gyventojų saugumą, kartu su policija vykdo nusikalstamumo prevenciją, tačiau, kaip sakė meras, apskritai rajonui, kaip ir kitiems pasienio regionams, trūksta valstybės dėmesio. „Esame rytinė Europos siena, su kaimyninėmis savivaldybėmis turime sukūrę euroregioną „Ežerų kraštas“, patys finansuojame jo veiklą, tačiau pasigendame dėmesio pasienio teritorijoms.“, – sakė meras. 

Taip pat kalbėta apie Ignalinoje baigiamą daugiabučių namų  renovaciją, europinius projektus, pasidžiaugta, kad pavyko suremontuoti rajono ugniagesių komandų pastatus, stengiamasi atnaujinti jų turimą techninę bazę. Pristatant statybos, infrastruktūros gerinimo projektus pastebėta didelė problema, kai konkursus gali laimėti firmos, kurios neturi nei reikalingos technikos, nei pakankamai darbuotojų, todėl vėliau stringa projektų įgyvendinimas, atidedami terminai, kyla daug nesusipratimų. 

Aptarti savivaldai trukdantys teisiniai sprendimai dėl seniūnų skyrimo tvarkos, dėl savivaldybės įstaigų teikiamų paslaugų, komunalinio ūkio tvarkymo. Meras pastebėjo, kad „visoje Europos Sąjungoje savivaldybės yra komunalinio ūkio tvarkytojos, tik Lietuva kažkaip sugebėjo nušalinti savivaldą nuo tokių paslaugų teikimo. Jei savivaldybės įmonės žlugs, verslui bus sudarytos sąlygos kelti paslaugų kainas“. Seimo narys G. Kindurys taip pat daug dėmesio skyrė savivaldos klausimams ir išreiškė apgailestavimą, kad šiuo metu gana iškreiptas jos supratimas, nes neigiami atskirų savivaldybių pavyzdžiai, formuoja bendrą nuomonę dėl klestinčios korupcijos savivaldoje. Todėl, kaip sakė Seimo narys, Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete labai sunku inicijuoti ir teikti pasiūlymus dėl savivaldos stiprinimo. Savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas atkreipė dėmesį į labai sudėtingą ir perteklinių reikalavimų turinčią seniūnų skyrimo tvarką, dėl kurios paskirti seniūną, kurio pageidauja vietos bendruomenė, yra arba neįmanoma, arba labai sudėtinga ir tai užtrunka gana ilgai. 

Vidaus reikalų ministras pritarė minčiai, kad reikia stiprinti savivaldą ir jai atiduoti kuo daugiau valdžios bei pažadėjo kuo galėdamas padėti. Jis kalbėjo apie bendrą darbą ir didesnį bendradarbiavimą, kvietė daugiau bendrauti ir išsakyti problemas. Susitikimo pabaigoje garbingam svečiui dovanoti Ignalinos kraštą reprezentuojantys suvenyrai. 

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje