Skip to content

Padegtas supleškėjo beveik visas kaimas

MI informacija

Antradienio naktį pranešta apie gaisrą N. Daugėliškio seniūnijoje, Plėniškės k. Skambučio į Bendrąjį pagalbos centrą apie jį sulaukta 4.13 val., pranešėjas informavo matantis tolumoje, už dviejų kilometrų, kylančius dūmus. Į nuošalią vietovę atvykę ugniagesiai rado šešis atvira liepsna degančius pastatus, iš jų 5 jau buvo beveik sudegę. Iš viso kaime, pasak ugniagesių, buvo aštuoni pastatai – šeši iš jų sudegė (trys namai ir trys ūkiniai pastatai), išsaugota viena lauko virtuvė ir vienas ūkinis pastatas. Plėniškėje ugniagesiai nesutiko nė vieno žmogaus, nes kaimas jau seniai negyvenamas. 2001 m. gyventojų surašymo duomenimis, tuo metu Plėniškėje dar buvo penki gyventojai.

Tiriamos visos gaisro priežastys, viena iš versijų – padegimas. Kaip trečiadienį pranešė policija, nustatyta, kad pastatai priklauso sutuoktiniams: 50-mečiui vyrui ir 40-metei moteriai, gyv. Vilniuje, Ulonų g. Tądien apie 10.20 val. Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas pateikė aktą dėl kilusio gaisro, kuriame nurodoma, kad gaisro kilimo priežastis yra pašalinis ugnies šaltinis (padegimas). Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mįslingas radinys

Gegužės 16 d., apie 21.37 val., Dūkšto sen., Žagarinės k., iš upelio, iki atvykstant ugniagesiams gelbėtojams, ištraukti du maišai po 10 kg su nežinoma baltos spalvos medžiaga. Upelyje yra ir daugiau maišų, bet be narų jų ištraukti nepavyko. Teritorija aptverta ir apie radinį pranešta atitinkamoms tarnyboms. 

Smurtas

Gegužės 12 d., apie 20 val., Tverečiuje, Č. Kudabos g., 18-metę merginą sumušė jos motinos 39-erių sugyventinis. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Utenos apskr. VPK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vytauto Petriko nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje