Skip to content

Vaikų mokymo plaukti šventės Ignalinoje ir Kėdainiuose

Mokymas plaukti yra ne tik puiki fizinio lavinimo ir sveikatinimo priemonė, bet ir gyvybiškai svarbus įgūdis, mažinantis skendimų riziką. Jaunesnysis mokyklinis amžius – geriausias laikas išmokti plaukimo technikos pagrindų, kadangi vaikystėje susiformavę įgūdžiai išlieka visą gyvenimą. 

VšĮ Lietuvos plaukimo federacijos informacijos ir paslaugų biuro organizuojamas mokymo plaukti projektas, kurio metu pradinius plaukimo įgūdžius šiemet lavino daugiau nei 5800 bendrojo ugdymo mokyklų moksleivių, 24 skirtingose šalies savivaldybėse. Vaikų mokymo plaukti projektas yra vykdomas Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (KKSD) ir Lietuvos mokinių neformaliojo ugdymo centro (LMNŠC) ir UAB Maxima lėšomis. 

Ignalinos plaukimo klubas yra šio projekto partneris jau septintus metus. Šiemet Ignalinos baseine buvo mokomi plaukti Ignalinos ir Švenčionių rajonų pradinukai, iš viso apie 250 vaikų. Plaukimo pamokos vyko dviem etapais: rudenį ir pavasarį. Pavasario etapą finansavo Ignalinos ir Švenčionių rajono savivaldybės. Gegužės 17 d. vyko baigiamoji mokymo plaukti šventė Ignalinoje, o gegužės 18 d. Švenčionėlių progimnazijos mokiniai ir Ignalinos rajono rinktinė, sudaryta iš Vidiškių, Didžiasalio, Daugėliškio ir Dūkšto pradinukų, vyko į Kėdainius, kur organizuotas projekto ,,Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje – 2018“ baigiamasis renginys.

VšĮ Lietuvos plaukimo federacijos informacijos ir paslaugų biuras siekia, kad plaukimo mokymas būtų prieinamas visiems vaikams. Kvalifikuotos plaukimo pamokos baseinuose ypač aktualios tiems, kas gyvena atokiau nuo plaukimo baseinų. Tokių vaikų dalyvavimas projekte nemaža dalimi priklauso nuo savivaldybių galimybių ir geranoriškumo pavėžėti vaikus iš mokyklų į baseinus ir atgal. 

„Džiaugiamės, kad galime koordinuoti mokymo plaukti projektus, kurie savo apimtimi vis plečiasi. 2017–2018 m. baseinuose dirbantys treneriai moko plaukti daugiau nei 5800 vaikų. Tikimės, kad nuo rudens šis skaičius dar padidės, o ateityje bus patvirtintas privalomas bendrojo lavinimo mokinių mokymas plaukti visoje Lietuvoje“ – sakė Lietuvos plaukimo federacijos informacijos ir paslaugų biuro vadovas Tomas Pakštys.  

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje