Skip to content

Raumenų ir kūno formų šou

Vieną dieną link Ignalinos kultūros ir sporto centro traukė išties įspūdingai atrodanti publika – į atvirą ,,Lietuvos-Latvijos kultūrizmo ir fitneso čempionatą 2018“ rinkosi išpuoselėtais kūnais galintys didžiuotis dalyviai, jų palaikymo komandos bei žiūrovai. Dalyvius ir žiūrovus pasveikino, sėkmės linkėjo ir išreiškė viltį, kad tokie čempionatai Ignalinoje vyksta ne paskutinį kartą rajono meras Henrikas Šiaudinis. Čempionate įvairiose kategorijose dalyvavo daugiau beveik 30 atletų. Tam, kad čempionatas vyktų Ignalinoje, pasistengė firmos „Protein Inn“, gaminančios maisto papildus sportininkams, vadovas Aleksandras Borovskis, kadaise buvęs paskutinis Ignalinos pieninės direktorius.

Pirmoje renginio dalyje vyko TV projekto ,,Pasiruošk su mumis vasarai“ finalas. Šio jau 19 sezoną trunkančio projekto autorius Saulius Misevičius – Lietuvos kultūrizmo ir fitneso federacijos prezidentas bei nusipelnęs Lietuvos treneris, tądien ėmęsis ir renginio vedėjo vaidmens. Projekto tikslas – per 2,5 mėnesio eilinius, kartais net visai iki tol nesportavusius žmones skatinti keisti gyvenimo būdą, aktyviai keisti išvaizdą vadovaujamiems profesionalių trenerių. Žiūrovai galėjo matyti filmuotus kadrus, kuriuose išvydo dalyvius projekto pradžioje ir pabaigoje. Kai kurie pokyčiai išties maloniai stebino. Tarkim, ,,Reljefo“ klubo trenerių prižiūrimas Karolis Konderauskas tapo finalo nugalėtoju atsikratęs net 36 kilogramų ir pademonstravęs išryškėjusius raumenis. Tai išties puiki motyvacija ir savo kūno proporcijomis nepatenkintiems renginio žiūrovams. Beje, daugumai projekto dalyvių sportas tapo gyvenimo būdu, o kai kurie jau rungėsi ir po to prasidėjusiame čempionate! 

Vėliau scenoje vyko vienas už kitą įspūdingesni įvairių kategorijų pasirodymai. Geriausiai šįkart sekėsi klubų ,,Reljefas“ ir ,,Geležiniai žmonės“ atstovams: sportinio modelio kategorijoje Monika Kelly (,,Reljefas“) iškovojo I vietą. Vyrų kategorijoje čempionu tapo čekas Dan Ksaver. Klasikinio kultūrizmo kategorijos čempiono titulu džiaugėsi Martynas Pakalnis (,,Reljefas“). „Atletik Figūra“ kategorijos laimėtoja tapo Austė Atgalainytė (,,Geležiniai žmonės“). Ji – ir absoliuti moterų kategorijos čempionė. Absoliučiu vyrų kategorijos nugalėtoju tapo Edmundas Jonušas (,,Geležiniai žmonės“).

Ignalinos gyventojų šis čempionatas nesudomino, jų salėje buvo gal pora dešimčių, o daugumą publikos sudarė atvykę žiūrovai iš kitų miestų (dalyvių draugai, šeimos nariai, giminės) palaikyti savųjų. Net čempionate dalyvavęs vienas čekas turėjo savo palaikymo komandą (vienoje iš kategorijų čekas laimėjo pirmąją vietą). 

Šaukštą deguto į organizatorių iš federacijos medaus statinę įdrėbė čempionato sekretoriatas, kuris net keturis (!!!) kartus blogai suskaičiavo rezultatus, tad komiška situacija, kai buvo paskelbiami rezultatai kategorijose ir išdalinami apdovanojimai, o vėliau iš atletų jie atimami ir perskaičiavus rezultatus jau įteikiami kitiems, kartojosi nepadoriai daug kartų. 

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje