Skip to content

Irklavimo treniruoklis – kaip išsirinkti?

MI informacija

Irklavimo treniruoklis gali būti vienas iš geriausių pasirinkimų, perkant sportinį inventorių, tačiau jeigu neapsvarstysite visų privalumų ir trūkumų, tai gali būti ir nereikalinga investicija. Todėl, prieš nusprendžiant įsigyti irklavimo treniruoklį, reikia atsakyti į klausimą – ar jį naudosite sistemingai ir nuolat. Tam, kad pasiekti gerą fizinę formą reikia treniruotis 3–4 kartus per savaitę, todėl jeigu nemėgstate irkluoti, tokio treniruoklio pasirinkimas gali būti netinkamas. 

Internetinės parduotuvės b-a.eu, prekiaujančios įvairiais treniruokliais ir kitu sporto inventoriumi, atstovas M. Meliešius pastebi, kad prieš įsigyjant irklavimo treniruoklį, reikia atsakyti į keturis pagrindinius klausimus: ar Jums patinka irkluoti, kiek lėšų galite skirti treniruokliui, ar turite pakankamai vietos namuose ir kaip dažnai planuojate naudoti treniruoklį.

Apsvarstykite kaip ir kur naudosite irklavimo treniruoklį

Treniruoklio įsigijimas gali būti puiki motyvacinė priemonė, padėsianti dažniau ir aktyviau sportuoti. Turint treniruoklį namuose sportuoti galima dažniau ir tam sugaištama mažiau laiko, nei trunka apsilankymas sporto klube. Teisingai atliekant pratimus tikimybė susižeisti yra labai nedidelė, todėl irklavimo treniruokliai, bėgimo takeliai, elipsiniai treniruokliai ar dviračiai treniruokliai yra populiarus pasirinkimas, įsirengiant namų sporto salę.

Pačių paprasčiausių kokybiškų irklavimo treniruoklių kainos prasideda nuo 200 Eur, tačiau profesionalūs treniruokliai gali kainuoti 2000–2500 Eur. Todėl labai svarbu nuspręsti, kiek lėšų galite skirti pirkiniui. Nuo to priklausys kokį treniruoklį rinksitės. 

Taip pat reikia įvertinti, ar namie turite pakankamai vietos treniruokliui pastatyti, koks maksimalus leistinas treniruokliu besinaudojančio asmens svoris, koks sportuojančio ūgis ir kojų ilgis, kadangi nuo to priklauso, ar bus patogu naudotis treniruokliu.

Irklavimo treniruoklių rūšys

Yra keturios irklavimo treniruoklių rūšys, viena nuo kitos besiskiriančios pasipriešinimo (stabdžių) sistema. Stabdžių sistema gali būti hidraulinė, magnetinė, vandens ir oro. Hidraulinę sistemą turi patys paprasčiausi irklavimo treniruokliai. Jie neturi daug apkrovos lygių, tačiau išsiskiria savo maža kaina. Magnetinę stabdžių sistemą turintys treniruokliai yra vieni iš populiariausių, kadangi jais greičiausiai galima pasiekti norimą pasipriešinimą. Be to, tokie treniruokliai turi tvirtą konstrukciją ir imituoja tikrą irklavimą, todėl treniruokliu atliekami judesiai yra natūralūs.

Profesionalai labai dažnai renkasi irklavimo treniruoklius su oro pasipriešinimo sistema, kadangi įrangą lengva valdyti, konstrukcija kokybiška ir stabili bei tinkama įvairaus ūgio, net labai aukštiems žmonėms. Treniruokliai su vandens pasipriešinimo sistema yra moderniausi ir išsiskiria savo neįprastu dizainu. Jie labai gerai atkartoja natūralius judesius ir dėl konstrukcijos ypatumų sportuojant galima klausytis vandens teliuškavimo, skindančio nuo treniruoklio. Tačiau šie treniruokliai yra gana brangūs ir užima daug vietos.

Koks irklavimo treniruoklis tinkamiausiais?

Vienareikšmiškai atsakyti į klausimą, koks irklavimo treniruoklis labiausiai atitinka Jūsų poreikius gali būti sudėtinga, todėl kiekvienas turi rinktis individualiai. Apsvarstykite ir aiškia pasižymėkite, kokius reikalavimus keliate irklavimo treniruokliui. Koks turėtų būti treniruoklio dydis, ar triukšmo lygis, funkcionalumas, įvertinkite kokia pasipriešinimo sistema labiausiai atitinka jūsų poreikius. 

Treniruoklio triukšmo lygis yra labai svarbus parametras, ypač jeigu gyvenate bute arba turite mažų vaikų. Paprastai tylesni yra hidraulinę ir magnetinę stabdymo sistemą turintys įrenginiai. Tuo tarpu įrenginiai su vandens ir oro pasipriešinimo sistemomis skleidžia daugiau garso, be to, juos sudėtingiau prižiūrėti. 

Tinkamas irklavimo treniruoklis yra tas, kurį reguliariai naudosite. Renkantis treniruoklį reikėtų įvertinti, ar nenorėsite papildomo funkcionalumo. Pavyzdžiui, modernūs įrenginiai turi integruotas programas, kuriose galima varžytis su virtualia valtimi arba bandyti pagerinti savo asmeninį rezultatą. Jeigu treniruoklis turi širdies darbo ir pulso sensorius, jis padės užtikrinti, kad treniruotės metu neperkraunate savo organizmo. Visi papildomi priedai ir funkcijos padeda treniruotę paversti malonesne veikla ir veikia kaip motyvacinė priemonė. Todėl vertinant treniruoklio tinkamumą reikėtų į tai atsižvelgti.

Irklavimo treniruokliai internetu

Internetinėje parduotuvėje b-a.eu, prekiaujančioje irklavimo treniruokliais ir kitomis sporto prekėmis galima rinktis iš 33 skirtingų irklavimo treniruoklių modelių. Paprasčiausių modelių kaina prasideda nuo 200 Eur ir gali siekti 2500 Eur už profesionalų įrenginį. Parduotuvėje galima įsigyti įvairių tipų irklavimo treniruoklius, todėl kiekvienas gali rasti tinkamiausią produktą, kuris dažnai bus pigesnis už analogiškas prekes, kuria galima įsigyti įprastinėje parduotuvėje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje