Skip to content

Izraelietis Ignalinoje ieško giminės šaknų

MI informacija

Antradienį Ignalinos turizmo informacijos centre apsilankė neįprastas svečias – Jehuda Elitovičius (Yehuda Elitovich) iš Izraelio. Jis gimė ir gyvena šioje šalyje, Haifos mieste, ieškojo bet kokios informacijos apie savo gimines. Jo duomenimis, jo tėvas Binjaminas Elitovičius (Binyamin Elitovich), gimė Ignalinoje 1925 m. gegužės 12 d.

Svečias papasakojo, kad jo senelis, kurio vardas toks pats kaip jo (Yehuda Elitovich), irgi gyveno čia. Sako, kad jo pavardė galėjo būti ir Ilitovičius. 1941 m., prasidėjus karui, tėvas buvo paimtas į kariuomenę, vėliau kažkaip pateko pas prancūzus ir galiausiai atsidūrė Izraelyje, kur ir liko gyventi. Tėvo šeimoje galėjo būti šeši vaikai, tad gal yra dar seserų ir brolių? Svečią domina bet kokia informacija apie jo šeimą. Kur gyveno, ką veikė, gal yra kas juos pažinojo, gal yra likę giminių ir pan.

Gerbiami ignaliniečiai, jei turite kokios nors, nors ir menkos informacijos apie ieškomus prieškario Ignalinos gyventojus, praneškite mums. Mes viską perduosime apsilankiusiam Ignalinoje J. Elitovičiui. Jis kalba tik angliškai, paliko savo elektroninio pašto adresą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje