Skip to content

Įkliuvo seni pažįstami

MI informacija

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Utenos valdybos Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai liepos 24 d. vakare gavo informacijos apie prie Senųjų Bajorų kaimo (Linkmenų sen.) esančio Žeimenio ežere, pastatytus tinklus. Kadangi vanduo įšilęs ir žuvys tinkluose ilgai būti negali, buvo nuspręsta – būdraujantys pareigūnai surengs pasalą.

Nuo 3 val. ryto aplinkosaugininkai stebėjo tinklų pastatymo vietą. Nutarta pažeidėjus sulaikyti ant vandens, nes nebuvo žinoma, kur jie išsilaipins  ir ar nebus toje  vietoje palikta „apsauga“. Laukti prireikė gana ilgai, tik apie 6 val. ryto pasirodė pažeidėjai. Tuo metu ežere jau žvejojo nemažas būrys žvejų  mėgėjų, bet tai pažeidėjų nesustabdė. Vyrai  mikliai traukė tinklus į valtį.  Pažeidėjams priartėjus prie inspektorių valties, šie buvo sulaikyti. Vienas iš pažeidėjų dar spėjo išmesti į ežerą maišą su žuvimis (kaip paaiškėjo vėliau, šis asmuo jau ne vieną kartą baustas administracine tvarka už neteisėtą žvejybą). Gyvos žuvys nuplaukė  į gelmę, o už likusias, padarius žalą aplinkai, pažeidėjams teks sumokėti.

Pažeidėjams L. R ir K. B. surašyti administracinio nusižengimo protokolai, paimti 6 statomi tinklaičiai, medinė valtis. Už aplinkai padarytą žalą bus pateiktas ieškinys. Byla nutarimui priimti perduota Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Utenos administracinių bylų nagrinėjimo ir teisės poskyriui.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje