Skip to content

Naujas traukos centras – bekontaktė autoplovykla

Dar praėjusią vasarą MI puslapiuose rašėme, kad greitu laiku išsipildys ignaliniečių svajonė ir jiems nebereikės keliauti per pusę Lietuvos, kad nusiplautų savo automobilį. Pietinėje miesto dalyje, UAB „Propano butano dujų centro“ degalinėje jau pradėjo veikti bekontaktė automobilių plovykla, kuri netikėtai tapo traukos centru.

Užsukti į plovyklą galite bet kuriuo paros metu. Ir nors šalia visą parą degalinės darbuotojai, plovykloje bendrausite su „automatais“. Pirmiausia bankomate, esančiame prie įvažiavimo į plovyklą, įsigysite magnetinę kortelę, kurią reiks turėti visada ir laikas nuo laiko tame pačiame bankomate pasipildyti. Mažiausia papildymo kaina – 3 Eur. Įsigijus kortelę už mažiausią kainą (galima ir 10, 20 ar 50 Eur.), automatiškai į sąskaitą gaunate 10 proc. dovanų, t. y. papildžius 3 Eur, sąskaitoje turėsite 3,30 Eur. 

Turėdami kortelę, keliaujate prie programų stendo, esančio jau pačioje plovyklos viduje. Įdėję kortelę, pasirenkate programą mygtuko paspaudimu ir dirbate pagal ją. Tarkim, apipurškimas putomis, kurios visą purvyną su muselėmis „nuėda“ be jokių šepečių. Tada spaudžiate mygtuką STOP ir renkatės kitą programą: plovimas, vaškavimas ir t. t. O galite ir nieko daugiau nesirinkę baigti plovimą ir išvažiuoti. Visą plovimo laiką jūs ant stendo esančiame ekranėlyje matysite kiek laiko ir pinigėlių naudojate ir galėsite reguliuotis darbo tempą. Žinoma, jei kankina nemiga ir turite laisvų pinigėlių, maloniai plušėti niekam netrukdydami galite nors ir visą naktį. Kodėl naktį? Nes dienos metu beveik visada susidariusi 1–2 automobilių eilutė. Pasak degalinės darbuotojų, akimirksniu ignaliniečiai pamėgo šią plovyklą ir pati degalinė tapo tikru traukos centru. Judėjimas čia suaktyvėjo kelis kartus. 

Trūksta tik suoliukų ir mini kavinukės, laukiantiems eilėje, kurie laukdami, kol kas stovi lauke ramiai sau šnekučiuojasi. Tad iki pasimatymo bekontaktėje automobilių plovykloje. Kelyje būkime ne tik saugūs, bet ir švarūs! 

P. S. Ignalinoje kol nebuvo plovyklų, tai nebuvo. Atsidarius vienai, statoma ir antra autoplovykla Turistų g. priešais degalinę. Ji bus privati. Tuomet tai jau tikrai važinėsime vien žvilgančiais automobiliais.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje