Skip to content

Ieškoma piešinio autorė

Istoriniai 1990–1991 m. įvykiai, sukrėtę visus Lietuvos gyventojus, paliko žymę ir mažųjų lietuvių širdyse. Vaikai, taip pat jautriai reagavę į susidariusią padėtį ir istorinius įvykius, naivius ir tyrus savo jausmus tuomet išreiškė piešiniais ir rašiniais.

Lietuvos nacionalinio muziejaus Ikonografijos skyriuje saugomi 5772 vaikų piešiniai, skirti 1991-ųjų sausio įvykiams. Visi darbai sukurti tais pačiais 1991 m. vykusių įvairių konkursų ir edukacinių užsiėmimų metu. Lietuvos nacionalinis muziejus išleido didelio formato, 312 psl., šių piešinių albumą „Istorinė 1991 m. sausio 13-oji vaikų piešiniuose“. Knygos sudarytoja – buvusi ignalinietė Evelina Bukauskaitė. Šioje knygoje – keli šimtai vaikų piešinių iš visos Lietuvos, tarp jų ir iš mūsų rajono. Čia rasime Didžiasalio vidurinės mokyklos tuomet septintoko Valentino Gudlekio, Ignalinos 1-osios vidurinės mokyklos 6a klasės mokinės V. Radzevičiūtės, Zuikų aštuonmetės mokyklos 7 kl. mokinės Daivos Dyraitės piešinius. O šio albumo viršelį puošia Ignalinos 1-osios vid. mokyklos 7b klasės mokinės R. Taluntytės piešinys. Štai jos ir ieškome. 

Panele R. Taluntyte (dabar, turbūt, solidi ponia), užeikite į redakciją, Jums padovanosime minėtą albumą su Jūsų piešiniu jo viršelyje.Albumą redakcijai perdavė taip pat buvusi ignalinietė, ilgametė Etnokultūros centro direktorė, dabar dirbanti Kultūros ministerijoje, Lina Bukauskienė (knygos sudarytoja – jos dukra).

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje