Skip to content

Kuo vizito Lietuvoje metu vaišinsis popiežius?

MI informacija

Rugsėjo 22–23 d. į Lietuvą atvyksta popiežius Pranciškus. Likus mažiau nei savaitei iki šio istorinio įvykio, pasiruošimas vyksta maksimaliu greičiu. Kartais pasiruošimas įtraukia į verpetą ir atrodo, kad pasaulis sustojo, sulaikė kvapą. Ir nors dabar kalbame, apie bažnyčių remontus, viešojo transporto grafikus, daugeliui, kaip ir tikrasis popiežiaus gyvenimas, taip ir smulkiausios šio vizito detalės lieka nežinomos. Nėra skelbiama, kokiais patiekalais Lietuvoje popiežius bus vaišinamas. Pabandykime paspėlioti…  

Prieš keletą mėnesių Šveicarijos gvardijos pontifikai pristatė keletą mėgstamiausių popiežiaus patiekalų.  

„Vatican Cookbook“ – anglų kalba leidžiamas kulinarijos žurnalas. Iš esmės tai žvilgsnis pro rakto skylutę į mažiausios šalies gyvenimą, kulinariją ir žmogų. Balandžio numeryje buvo pristatyti 1,2 mlrd. žmonių dvasinio lyderio favoritais laikomi patiekalai.  

Vienas tokių – pica su sūriu. Antrasis – kai popiežius atostogauja, jis valgo baklažanų mocarelą. Išdidžiai pavadintą patiekalą sudaro griežinėlis pomidoro, gabaliukas baklažano ir riekelė vietinių ūkininkų pagaminto sūrio.  

Sakoma, kad apie popiežiaus mitybą geriausiai išmano jo gydytojas. Beje, žurnale „Vatican Cookbook“ minimi ir kitų popiežių valgymo įpročiai. Buvę popiežiai Benediktas XVI ir Jonas Paulius II buvo iš Lenkijos. Jonas Paulius II labiausiai gardžiavosi patiekalu, vadinamu pierogis, t. y. virtiniai su mėsos įdaru.  

Kiekvieno vizito metu, popiežių šalys savo svečią siekia pavaišinti nacionaliniais patiekalais. Kartais subtilesne, elegantiškesne tokio patiekalo versija.  

Apie vizito Lietuvoje metu tiekiamas vaišes nėra žinoma nieko. Todėl viešojo maitinimo įstaigos dalijasi savomis idėjomis. Kol viešbučių ir restoranų administracijos diskutuoja, kokie stalo atributai priderėtų šia proga, greitojo maisto užkandinė „Wraperia Suppa Kebs“ išsiuntė kvietimą popiežiui paragauti išskirtinių ir didelio visuomenės dėmesio sulaukusių kebabų su triumais ir aukso dulkėmis. Ar popiežius paragaus kebabų? 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje