Skip to content

Kokių dovanų siųsti negalima?

MI informacija

Jei turite giminaičių ar draugų, įsikūrusių užsienyje, tuomet greičiausiai džiaugiatės, kad šiandien išsiųsti siuntą į kitas šalis kainuoja visai nedaug. Tiesa, greitu ir piniginės labai neploninančiu siuntinių gabenimu tarp skirtingų šalių džiaugiasi ir tie, kurie mėgsta apsipirkti užsienio el. parduotuvėse. Tik milžiniškų siuntų srautų kontekste išryškėja problema – taip pamėgę dalintis daiktais, dovanomis žmonės dažnai nesusimąsto, ar siunčiamą daiktą galima siųsti. Tokios tendencijos ypač ryškios artėjant didžiosioms metų šventėms, kuomet siuntose dažnai aptinkama draudžiamų siųsti daiktų, pavyzdžiui, pirotechnikos gaminių, stiprių alkoholinių gėrimų, įvairių aerozolių, pinigų, vertingų papuošalų ir pan. Tad prieš siunčiant tikslinga pasitikrinti, ar norimi siųsti daiktai nėra įtraukti į draudžiamų siųsti daiktų sąrašą. Nesilaikant taisyklių Jūsų dovana nepasieks gavėjo.

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms gerokai padaugėja siuntų su įvairiais pirotechnikos gaminiais, stipriais alkoholiniais gėrimais, bengališkomis ugnelėmis ir pan. Tačiau svarbu žinoti, kad šie ir panašūs gaminiai yra įtraukti į draudžiamų siųsti daiktų sąrašą. Tad jei tokia dovana norite nudžiuginti svečiose šalyse gyvenančius artimuosius arba patys atsisiųsti tokių pirkinių iš užsienio parduotuvių, turite žinoti, jog, greičiausiai, siunta gavėjo nepasieks.

Kaip suvenyrai iš kitų šalių dažnai siunčiami originalių dizainų žiebtuvėliai, o kartais tokiu būdu nusprendžiama padovanoti ir gyvūną. Jei planuojate tokia dovana nustebinti artimuosius ir Jūs, verčiau šios minties atsisakykite, nes gyvūnai, kaip ir augalai, yra draudžiam siųsti. Į šį sąrašą patenka ir minėti žiebtuvėliai, taip pat degtukai, degiosios bei radioaktyviosios medžiagos, toksinės oksiduojančios bei kitos pavojingos medžiagos, taip pat psichotropinės ir narkotinės.

Visi žinome, kokia gaji tradicija per šventes dovanoti vokelius su pinigais. Tad paprastose siuntose labai dažnai aptinkama pinigų, kurie irgi įtraukti į draudžiamų siųsti daiktų sąrašą ir priklauso vertingų daiktų kategorijai. Be pinigų, šiai kategorijai priklauso ir tokie daiktai kaip čekiai, taurieji metalai, brangakmeniai, juvelyriniai dirbiniai. Neabejojame, kad tai labai patrauklios dovanos, siunčiamos per didžiąsias metų šventes, ir jubiliejų, vestuvių, krikštynų ar kitomis progomis. Bet vertingus daiktus privalu siųsti įvertintose siuntose.

Nusprendę padovanoti užsienyje gyvenantiems artimiesiems maisto papildų, vitaminų, kas irgi tampa gana populiaria dovana, turite žinoti, kad šių daiktų, kaip ir vaistų, siuntimas yra ribojamas.

Jei nusprendėte pasidaryti dovaną sau ir iš užsienio el. parduotuvių nusipirkti norimų daiktų, būtinai pasidomėkite, ar jie nepriskirti draudžiamų siųsti daiktų sąrašui, taip pat ar nepatenka į draudžiamų siųsti į Lietuvą daiktų sąrašą. Pastarasis aspektas rodo būtinybę, be draudžiamų siųsti daiktų sąrašo, dar pasitikslinti, kokie daiktai draudžiami įvežti į tą šalį, į kurią keliaus Jūsų siunta.

Dovanokite ir siųskite dovanas atsakingai, tik tada Jūsų dovanos kelionė bus sklandi. Prie šio kriterijaus svariai prisideda ir galimybė sekti savo siuntą – matysite, kokia realiuoju laiku yra Jūsų siuntinio būsena ir kada jis pasieks gavėją. Pavyzdžiui, Omniva, vienas didžiausių vežėjų Baltijos šalyse, visada užtikrina siuntos sekimo galimybę, nes tai itin naudinga ne tik siuntėjui, bet ir gavėjui.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje