Skip to content

Elektros lengvata rajone liks ir 2019 m.

Spalio 16 d. rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis kartu su Visagino ir Zarasų savivaldybių vadovais dalyvavo susitikime su Vyriausybės kancleriu A. Stončaičiu. Susitikime buvo aptarta Ignalinos AE regiono ateitis ir specialių priemonių planas, kuris padėtų spręsti socialinius ir  ekonominius šio regiono klausimus.

Kaip sakė meras H. Šiaudinis, šiuo metu didžiausios ES paramos lėšos naudojamos techniniams atominės elektrinės uždarymo darbams, tačiau labai svarbu, kad Vyriausybė parengtų priemones padėsiančias regionui pasiekti Lietuvos pragyvenimo lygio vidurkį, įgyvendinti naudingus energetinius, verslo skatinimo, darbo vietų kūrimo projektus.

Savivaldybės tokius priemonių planus yra parengę ir teikę savo siūlymus, dabar tikimasi Vyriausybės apsisprendimo. Pritarus Vyriausybei būtų kreipiamasi į Europos komisiją dėl finansavimo skyrimo iš Europos sąjungos fondų. Vyriausybės kancleris merus patikino, kad artimiausiu metu šis klausimas bus svarstomas, taip pat informavo, kad viena iš priemonių, skirtų sušvelninti neigiamus socialinius ir ekonominius padarinius Ignalinos AE regione yra  10 proc. elektros tarifo lengvata Ignalinos bei Zarasų rajonų ir Visagino savivaldybių gyventojams. Ši lengvata galios ir 2019 m.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje