Skip to content

Pirmojo sniego aukos

MI informacija

Spalio 29 d. netikėtai užklupusi žiema netikėta buvo ir vairuotojams. Apie 9.40 val. policija gavo pranešimą apie avariją Mikalavo k. sankryžoje. Ten susidūrė pakrautas žvyru sunkvežimis ir lengvasis automobilis „Audi 100“. Šis į sankryžą įvažiavo nuo Mikalavo ir turėjo pirmenybę. Utenos įmonei priklausantis sunkvežimis MAN važiavo nuo Senojo Daugėliškio ir lengvąjį turėjo praleisti. Nepraleido. Smūgio būta nemenko, nes abi mašinos aplamdytos stipriai, ypač, žinoma, lengvasis automobilis (žiūr. nuotr.). Sunkiai sužalota jo 63-ejų keleivė paguldyta į Švenčionių ligoninę. „Audinę“ vairavo 75-erių vyras, sunkvežimį – 55-erių vairuotojas. Abu vairuotojai blaivūs. Vyksta ikiteisminis tyrimas.

Pasikėsinimas nužudyti

Spalio 27 d., apie 16 val., Didžiasalyje, Karalyčios g., bute kilus žodiniam konfliktui, 44-erių vyras (0,37 prom.), paėmęs peilį pasikėsino nužudyti kitą 28-erių vyrą, durdamas peiliu jam į krutinę. Nukentėjusysis paguldytas į Vilniaus Santaros klinikų Reanimacijos skyrių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos aps. VPK areštinę.

Vagystės

Spalio 28 d., apie 0.30 val., 51-erių vyras, gyv. Strigailiškyje, pranešė, kad įsibrauta į jam priklausantį butą ir pavogta 900 eurų. Žala – 900 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną, apie 19 val., iš namų Tverečiuje, Malūno g., 27-erių vyras pavogė 85-erių močiutei priklausančią piniginę su 185 eurais, asmens pasu, pensininko pažymėjimu. Padaryta žala – 190 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Smurtas

Spalio 27 d., apie 21.50 val., namuose Dietkauščiznoje, Saulėtekio g., žodinio konflikto metu 38-erių vyras smurtavo 33-ejų sugyventinės atžvilgiu, sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos aps. VPK areštinę.

Spalio 28 d., apie 13.45 val., namuose Ignalinos sen., Petriškės k., konflikto metu neblaivus (1,77 prom.) 54-erių vyras smurtavo prieš 51-erių sugyventinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos apskrities VPK areštinę.

Gaisrai

Spalio 25 d., apie 16.49 val., pranešta apie gaisrą individualiame name Rameikų k. (N. Daugėliškio sen.). Atvykę ugniagesiai rado dūmtraukyje degančius suodžius. Prieš žiemą neišsivalė…

Spalio 26 d., apie 0.35 val., ugniagesiai iškviesti į Janionių k. (N. Daugėliškio sen.). Ten liepsnojo ūkinis pastatas, priklausantis 81-erių moteriai. Atvykus, jis jau degė atvira liepsna. Pastatas sudegė visiškai, taip pat sudegė viduje buvę šieno rulonai. Išsaugoti trys kiti pastatai: namas (esantis už 10 m), malkinė (už 3 m) ir pagalbinis ūkio statinys (už 3 m). Gaisro priežastis – padegimas. Žala – 5000 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kontrabanda

Spalio 24 d. naktį VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai, patruliavę ties Didžiasalio gyvenviete, specialia įranga užfiksavo du įtartinus asmenis. Šie vietovėje prie Galalaukių kaimo, nuo kurio iki sienos su Baltarusija – puskilometris, nešė ryšulius. Netrukus abu nešikai, manoma, pastebėję pasieniečių automobilį, skubiai krovinį nunešė į arčiausiai plytinčius krūmynus, o patys pasislėpė. Tverečiaus užkardos pasieniečiai tuoj pat į pagalbą pasitelkė kolegą, Adutiškio užkardos kinologą su tarnybiniu šunimi. Ši priemonė pasiteisino: abu nešikai rasti tūnantys griovyje, o jų gabentus ryšulius keturkojis VSAT pareigūnų talkininkas aptiko aukštoje žolėje už keliasdešimties metrų. Polietileno plėvele aptrauktose dėžėse, prie kurių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos, rasta 3500 pakelių cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad nuo jų slapstėsi 27-erių ir 29-erių rajono gyventojai. Vyrams dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką, pradėtos administracinės teisenos. Už tai gresia baudos nuo 4 iki 6 tūkst. eurų. Po apklausos vyrai paleisti. Cigaretės saugomos Tverečiaus pasienio užkardoje.

Mirtis 

Spalio 25 d., apie 7.30 val., Didžiasalyje, Pupienos g., rasta mirusi 57-erių moteris, kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spalio 30 d., apie 16.59 val., Ignalinoje, Švenčionių g., namuose rastas 47-erių moters kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje