Skip to content

Likimo valiai paliktos avys „emigravo“ į Baltarusiją

MI informacija

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnai Švenčionių rajono užfiksavo neįprastą vaizdą. Jie nesyk per vaizdo stebėjimo sistemas yra pamatę ir nufilmavę sieną su Baltarusija kertančius laukinius gyvūnus. Šįkart prie valstybės sienos linijos iš Lietuvos pusės priartėjo aštuonios avys.

Šioje vietoje yra pastatytos apsauginės tvoros. Avys prie sienos įėjo ten, kur tokios tvoros nėra, tačiau eidamos lygiagrečiai sienos linijos pateko į atkarpą, kur tvora pastatyta. Kiek pasisukinėjęs Lietuvos pusėje, avių būrelis nutrepsėjo į Baltarusiją ir pradingo jos gilumoje. Abipus sienos čia auga miškas.

Pasieniečiai apie įvykį pranešė Baltarusijos pasieniečiams ir  pradėjo ieškoti avių savininko. VSAT pareigūnai greitai išsiaiškino, kad avys priklauso už kelių kilometrų gyvenančiai aštuntą dešimtį įpusėjusiai senolei. Ji pasieniečius žodžiu ir raštu informavo, kad neturi galimybių ir sveikatos laikyti avių, todėl jų bandą palikusi likimo valiai.

VSAT veiklos istorijoje nesyk pasitaikė atvejų, kai į kaimyninę valstybę nuklysdavo naminiai gyvūnai, tačiau jų savininkai norėdavo savo turtą kuo greičiau susigrąžinti ir džiaugdavosi jį atgavę. Apie šį įvykį pasieniečiai taip pat informavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojus. Iki pirmadienio iš Baltarusijos pareigūnų informacijos apie avių likimą negauta.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje