Skip to content

Rajono savivaldybę užpuolė STT

Antradienį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pasibeldė į Ignalinos ir Molėtų savivaldybių duris. „Kol kas galime patvirtinti tik tiek, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų Molėtų ir Ignalinos savivaldybėse“, – sakė STT atstovė R. Endružytė. Iš viso įtarimai abiejuose rajonuose pateikti 5 asmenims, tarp jų piktnaudžiavimu įtariamas mūsų rajono savivaldybės Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Mykolas Viškelis. Jis buvo sulaikytas 48 val., kurios baigėsi vakar, jam pareikšti įtarimai. Buvo sulaikyti dar dviejų mūsų rajono įmonių vadovai, bet po apklausų paleisti.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Panevėžio valdybos pareigūnai, jų tema – dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, vykdant viešuosius gatvių rekonstravimo, vandentiekio tinklų rekonstravimo, infrastruktūros įrengimo darbų pirkimus. Atlikdami procesinius veiksmus, STT Panevėžio valdybos pareigūnai antradienį iš rajono savivaldybės ir įmonių paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų. Buvo atliktos kratos įtariamų valstybės tarnautojų, įmonių vadovų darbo vietose bei namuose. 

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Rajono meras Henrikas Šiaudinis vakar MI sakė, kad apie šią istoriją žino tiek, kiek oficialiai paskelbta žiniasklaidoje, nes su juo STT pareigūnai nešnekėjo, net nebuvo susitikę. Apie tai, kad savivaldybėje atliekamas tyrimas, STT informavo tik administracijos direktorių.

Ką padarysi, artėja rinkimai, o prieš juos visada būna STT veiklos „paūmėjimų“. Tik blogai, kad neretai su trenksmu afišuoti tokie puolimai po kiek laiko su visais įtarimais, įkalčiais ir įrodymais ištirpsta kaip pirmas lapkričio sniegas. Ar nebus taip ir šįkart?

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje