Skip to content

Gyvybę išgelbėjo dūmų detektorius

MI informacija

Trečiadienį vidurnaktį Ignalinos ugniagesiai gavo pranešimą, kad Kelpučių kaime, Tverečiaus sen., dega gyvenamasis namas. Į įvykio vietą skubiai išvyko gausios ugniagesių pajėgos iš Ignalinos, Meikštų, Mielagėnų. Jiems atvykus, medinis, rąstinis, vieno aukšto namas su priblokuotu mediniu priestatu jau degė atvira liepsna. Pastato išgelbėti nepavyko. Nuo ugnies buvo apsaugotas tik automobilis „VW Golf“ ir netoliese stovintis medinis ūkinis pastatas, o svarbiausia – gyvas liko namo šeimininkas. 

Vyro pasakojimu, apie 24 val. jį pažadino autonominis dūmų detektorius, kurį įsirengė vos tik pasklido informacija apie prievolę gyvenamuosiuose būstuose įsirengti dūmų jutiklius. Iš pradžių teigė net nesupratęs kas vyksta, ar čia telefono skambutis, ar televizorius ar dar kas nors. Detektorius buvo įrengtas šalia miegamojo kambario, o jo garso realiai iki šiol savininkas dar nebuvo girdėjęs. Pašokęs iš lovos nubėgo į virtuvę, kurioje jau buvo prisirinkę dūmų, elektros nebebuvo, koridoriuje degė siena. Vyras pabandė gaisrą gesinti pats, tačiau supratęs jog nieko iš to nebus, paskambino skubios pagalbos telefonu 112. 

Nuo š. m. gegužės 1 d. visuose gyvenamuosiuose būstuose turi būti įrengti tokie prietaisai, deja ne visi gyventojai paiso šio reikalavimo ir be reikalo. Tokia nelaimė – tai puikus pavyzdys, kaip mažas prietaisas, skleidžiantis šaižų garsą, gali išgelbėt jūsų gyvybes ir dar kartą įrodo, kad autonominis dūmų detektorius tikrai yra būtinas kiekvienuose namuose, tai patvirtinti šiandien gali ir gyvas likęs Kelpučių k. gyventojas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje