Skip to content

Ignalinos baseine vėl vaikai mokėsi plaukti

Kasmet prasidėjus naujiems mokslo metams Ignalinos ir Švenčionių rajonų vaikai skuba ne tik į mokyklos suolus, bet ir į Ignalinos baseiną, kur rugsėjį jų laukia pirmosios projekto ,,Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ plaukimo pamokos. Rudenį projektą finansuoja Kūno kultūros ir sporto departamentas ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, o pavasarį – Ignalinos ir Švenčionių rajonų savivaldybės.

Vaikų mokymas plaukti yra svarbi veikla keliais aspektais – pradinių plaukimo įgūdžių mokymo ir saugaus elgesio prie vandens, skendimų prevencijos, fizinio aktyvumo didinimo ir talentingų vaikų plaukimui paieškos prasme. Plaukimo pratybos vykdomos bendradarbiaujant su mokyklomis kūno kultūros pamokų metu, todėl jos tapo prieinamos ne tik tiems vaikams, kurių tėveliai randa laiko atvesti vaikus į baseiną po pamokų, bet ir tiems, kurie po pamokų neturi galimybės lankyti baseiną.

Ignalinos plaukimo klubas yra šio projekto partneris jau aštuntus metus. Šį rudenį Ignalinos baseine buvo mokomi plaukti Ignalinos ir Švenčionių r. pradinukai, iš viso apie 250 vaikų iš Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos, Didžiasalio ,,Ryto“ gimnazijos, Dūkšto mokyklos, Naujojo Daugėliškio mokyklos-daugiafunkcio centro, Vidiškių gimnazijos, Švenčionių pradinės mokyklos, Švenčionėlių progimnazijos. Taip pat pirmą kartą į projektą buvo įtraukti Pabradės ,,Žeimenos“ gimnazijos antrokai, jiems iki baseino tekdavo važiuoti net 60 km. 

Dabar vaikučiai truputį pailsės nuo plaukimo pamokų ir pavasarį vėl grįš į baseiną įtvirtinti savo įgūdžių.

Autoriaus nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje