Skip to content

Kas „nupirks“ mokinių tėvų bėdą

Dar prieš praėjusias Kalėdas MI pasiekė skaitytojų laiškas, kurį sukūrė grupė tėvų, kasryt leidžiančių vaikus į mokyklą autobusu. Tikrai negaliu kalbėti apie viso rajono važinėjančius vaikus, tačiau šių tėvų nerimas ir rūpinimasis bei pagalbos šauksmas man atrodo labai pateisinamas ir net būtinas. 

„Ar vaikų gyvybė – tik patogus reklaminis šou politikams? Sugalvojo iš musės išpūsti dramblį, prasuko grandiozinį šou, susirinko vaikus, susišlavė pinigus ir laukia kitos progos. Čia gal per skambiai pasakyta, tačiau labai skaudu žiūrėti į tai, kas vyksta mūsų valstybėje. Baisus triukšmas dėl maitinimo (tragedija dėl picos ir saldainių), dėl drausminimo metodų, esą netinkamo auklėjimo ir t. t., bet ten, kur realiai kasdien rizikuojama vaikų sveikata ir gyvybe – nemato nė vienas politikas. Gal jų vaikai mokyklos nelanko? O gal politiškai aktyvūs ir sąmoningi politikai kaimuose negyvena ir jiems kaimų problemos neaktualios? 

Nepaprastai smagu, kad „iškovota“ kelio Kazokinė–Ceikiniai–Mielagėnai „normali“ priežiūra, tačiau juk pasaulis nesibaigia ties Mielagėnais. Mūsų vaikai kasryt į Vidiškių gimnaziją išvažiuoja autobusu, kuris važiuoja iš Mielagėnų 6.45 val., dar užsuka į Miečionis, kur įlipa vienas mokinukas, pulkelis vaikų važiuoja iš Bernotų. Nuo Paringio autobusas pasuka į Rubelninkus, nes ir ten dar įlipa vaikų. Ir taip per valandą mokiniai pasiekia Vidiškes. Visas tas kelias nenuobodus net ir vasarą. O jau žiemą! Kalvos, posūkiai, slidumėlis beprotiškas. 

Kol kas lyg ir nieko neatsitiko. Kartais vaikai pavėluoja dėl slidaus kelio į mokyklą, kartais išlipa ir pastumia autobusą. Bet lyg ir nieko tokio. Ačiū vairuotojams, nes jie iš tikrųjų labai labai stengiasi“, – rašo laiške tėvai.

Sunku pasakyti ką nors paguodžiančio  tėvams. Pirmiausia jau dėl to, kad kelių priežiūra (rajoninių taip pat) – net ir ne rajono valdžios galioje. Tuo rūpinasi kelininkai. Kita vertus,  visada galima rasti išeitį, jei labai reikia ir nori. 

Šįkart nusprendėme bėdą „parduoti“. Kitaip tariant, suteikti progą politikams parodyti geranoriškumą ir, jei neišspręsti, tai bent palengvinti mokinių ir jų tėvų kasdienį nerimą. 

Kviečiu politikus, rajono tarybos narius ir net būsimus kandidatus į artėjančius savivaldos rinkimus padirbėti, išanalizuoti situaciją, pasirašinėti laiškais su atitinkamomis (turbūt žinote ir patys, kokiomis) institucijomis ir išspręsti šią bėdą. Tai jums pirmoji mūsų, rajono gyventojų, užduotis. Žinoma, prizas jums – gyventojų padėka, pagarba ir nemokamai paskleista žinia apie jūsų geranoriškumą ir pastangas vardan Ignalinos krašto žmonių.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje