Skip to content

Vidiškių gimnazijoje – kalėdinis cirkas

MI informacija

Kai kiekvieni namai dar jaukiai kvepia mandarinais, meduoliais bei kalėdinėmis vaišėmis, o pačios gražiausios dovanos – šypsenos, apkabinimai, komplimentai, ranka rašyti laiškai bei pačių gaminti atvirukai – jau pasiekę adresatus, ateina tarpušventis: Kalėdos jau praėjusios, o Naujieji dar neatėję. Gal kur nors tarpušventis ir yra atokvėpis tarp švenčių, bet mūsų gimnazijoje šis laikas – pats jų įkarštis, nes vyksta tradicinis kalėdinis karnavalas, o prieš tai – smagus pasiruošimas.

Šiemet gimnazijos bendruomenė nusprendė „pasicirkinti“ – gimnazijos puošybai ir karnavalui pasirinko cirko temą. Todėl visų išradingumo, kūrybiškumo ir sumanumo dėka gimnazija virto didžiule cirko arena. Net žvelgiant iš lauko aišku, kad atvažiavo cirkas: languose mirguliuoja margaspalviai balionai, šypsosi klaunai. O pro kabinetų duris dairosi mimai, fokusininkai ir akrobatai, cypauja dresuotos pelės ir katinai, maivosi beždžionėlės, plaikstosi vėliavėlės…

Tačiau tikroji karnavalinė dvasia užlieja erdves, kai į salę pradeda rinktis žiūrovai: tėveliai, seneliai, buvę mokiniai, draugai, pažįstami ir nepažįstami. Tuksi jaunųjų cirko artistų širdelės, dega akelės, nes taip norisi pasirodyti kuo geriau, nesuklysti ir ko nors nesupainioti.

Ir štai pasirodymas, kurį tradiciškai veda abiturientai, prasideda! Nors ir mažiausios, bet drąsiai į sceną išbėga beždžionėlės (1 ir 2 klasių mokinukai, jų mokytojos Elena Abeciūnienė ir Ilona Pakalkienė) ir nepriekaištingai vykdo cirko dresuotojo komandas. Jas keičia pelės ir katinai (3, 4 klasių mokiniai, paruošti mokytojų Dianos Kindurienės ir Janinos Jusienės). Nors pelytės iš pradžių buvo susidomėjusios sūriu, bet vėliau ir šoko, ir dainavo. Žiūrovai sulaikę kvėpavimą stebėjo, kaip cirko mimas bandė, bandė, bandė… atidaryti didžiulę dovanų dėžę ir tik su draugų pagalba ją atidarė (tai 6 klasės mokiniai ir jų klasės auklėtoja Jurgita Raketienė). Į sceną išėjus hipnotizuotojui Tomui Kazlauskui, įtampa salėje staiga išaugo, bet greitai atlėgo, nes visi buvo panardinti į transą ir tokioje būsenoje matė regėjimą, kaip Afrikos genčių palikuonys dalyvavo šokių projekte „Šokiai ant smėlio“ (tai 7 klasės pasirodymas, jų klasės kuratorė Vitalija Medzevičienė). Dar salei iki galo neatsipeikėjus iš transo, scenoje pasirodė siaubo klounai (aštuntokai, jų klasės auklėtoja Audronė Krikščionaitienė). Orą raižė čaižūs benzopjūklo garsai, krito „nupjautos“ galvos, buvo valgomos… (kas buvo valgoma, saugant skaitytojų nervus, geriau laikyti paslaptyje), šiurpuliai krėtė kūnus – žiūrovai neabejotinai gavo gerą adrenalino dozę. II gimnazijos klasės merginų fokusininkių, paruoštų klasės auklėtojos Ingridos Labuckienės, fokusai iš skrybėlės baigėsi tuo, kad atsirado zuikis puikis, pasirodo, neišpuikęs, nes šoko, trypė, netingėjo, su merginomis liuoksėjo. O penktokai į sceną išėjo kartu su savo kuratore Diana Simaškiene ir, kaip pridera klounams, linksmino publiką, o paskui, pasitelkę matematikos mokytoją, parodė peilių mėtymo numerį, kuris baigėsi laimingai, nes mokytojas liko gyvas… Kažin ar taip viskas būtų gerai pasibaigę, jeigu klounai nebūtų pametę…kibiro? Po ekstremalių išbandymų trečiokų gimnazistų surežisuota cirko keistuolio, valytojos ir „fifos“ meilės istorija (klasės auklėtoja Danguolė Bajarūnienė) leido žiūrovams šiek tiek atsipūsti. Tačiau jungtinė pirmokų gimnazistų akrobatų, pakilusių į orą, komanda vėl privertė visus aikčioti iš nuostabos (klasės auklėtojas Irmantas Nalivaika). Cirko programa užbaigta gimnazijos bendruomenės paruoštu numeriu apie cirką realiame mokytojų gyvenime.

Cirkas baigėsi, o gyvenimas tęsiasi… Direktorė Jūratė Sveikauskienė gimnazijos bendruomenės vardu už paramą ruošiantis kalėdiniam karnavalui dėkojo rėmėjams: UAB „Meleksas“ direktoriui Rimantui Zigmantui (už saldžius prizus), parduotuvės „Liepa“ savininkui Juozui Rokui (už puošimo priemones), laikraščio „Mūsų Ignalina“ redaktoriui Jonui Baltakiui už metinę laikraščio prenumeratą, daug knygų gimnazijos bibliotekai padovanojusiai Rimutei Rutkauskaitei bei šventėms pasiruošti padėjusiems mūsų gimnazijos tėveliams, mamytėms ir seneliams: Arianai Palenčienei, Jolantai Aleksejevienei, Laurai Janutėnaitei, Ramutei Cininai, Ramunei Stanevičienei, Dianai Maskoliūnienei, Vilmai Žemaitienei, Regimantui Rančiui, Jurgitai Kurgonienei, Emilijai Badmajevai, visiems penktokų tėveliams, Danutai Drobitovai, Jūratei Šalkauskienei, Leonardai Kazlauskienei, Rimui Grikiniui, Sigutei Mudinienei, Kristinai Gruzdienei, Rolandui Gulbinskui, Astai Kubilienei ir kitiems, vienaip ar kitaip prisidėjusiems. Juk tikrosios šventės ateina ir tikrasis bendruomeniškumas skleidžiasi tada, kai daugelio žmonių norai ir siekiai įgyja bendrą kryptį.  

Linkime gimnazijos rėmėjams, pagalbininkams ir Jums visiems sveikatos ir šventiškos nuotaikos, šeimose – darnos ir sutarimo, o visuose darbuose – pasisekimo. Gerų ir gražių Naujųjų metų!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje