Skip to content

Grybėnuose nuotaikingai palydėti senieji metai

MI informacija

Metams skaičiuojant paskutines dienas, lietingas ir vėjuotas oras nesutrukdė Grybėnų kaimo bendruomenei susirinkti ir palydėti senuosius metus. O kad smagiau būtų – dar ir svečių pasikviesti. Grybėniškiai tiesdami draugystės ranką kaimyninėms bendruomenėms, drauge su Visagino kultūros centro liaudiškos muzikos kapela ,,Linksmuolė“ pakvietė visus į šventinį vakarą.

Į išpuoštą salę susirinko kaimo gyventojai, atvyko artimiausi kaimynai – Kazitiškio ir Daugėliškio kaimo bendruomenės, tolimos kelionės nepabūgo ir Utenos r. Pačkėnų krašto bendruomenės atstovai.

„Palydime spalvingus šimtmečio metus, kurie buvo dosnūs šventėmis, įspūdžiais, kupini darbų, susitikimų, rūpesčių ir džiaugsmo. Ne kartą susirinkę jautėme vieni kitų palaikymą, pagalbą ir labiau pažinome vieni kitus“, – pradėdama vakaronę sveikino Grybėnų kaimo bendruomenės pirmininkė Jolita Rimkovienė, linkėdama, kad ateinantys metai būtų kupini vilties, sėkmės ir pakvietė visus linksmai pavakaroti. 

Jau pirmieji „Linksmuolės“ akordai nepaliko abejingų: žiūrovų rankos pačios kilo plojimams, lyriškos melodijos kvietė kartu dainuoti, o uždegančios polkos išjudino patrepsėti. Kai salėje vietos buvo mažoka, teko ratelius ir apie sėdinčiuosius sukti. Smagi muzika, skambios dainos, kapelos jaunatviškumas, energija ir meistriškumas pakerėjo visus, todėl dar ilgai nesinorėjo muzikantų paleisti.

Vakaronėje dalyvavusi rajono savivaldybės tarybos narė Indrė Gruodienė linkėjo šviesių, kūrybingų ir prasmingų metų, kvietė dažniau bendruomenėms dalytis patirtimi, artimiau bendrauti ir bendradarbiauti. Grybėnų seniūnaitė, bibliotekininkė Dalia Koršul, džiaugdamasi nuveiktais gražiais darbais, bendrais susitikimais su kaimynais, prisiminė rašytojo Levo Tolstojaus žodžius: ,,Laimingas yra tas žmogus, kuris laimingas savo namuose.“ Tad ir visiems palinkėjo laimingiems būti pirmiausia savo namuose, savo kaime, savo mieste, mūsų Lietuvoje.

Su sveikinimais ir puikia nuotaika atkeliavę pačkėniškiai garsiai pasiskelbė norintys dažniau susitikti, todėl užsimezgusią gražią Grybėnų kaimo bendruomenės ir Pačkėnų krašto bendruomenių draugystę vainikavo šventinį vakarą pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Ji pravers vykdant bendras projektines veiklas, organizuojant edukacinius užsiėmimus, parodas, skleidžiant kultūrinių renginių organizavimo patirtį.

Šventėje buvo daug šokių, žaidimų, juoko ir vaišių. Nestigo geros nuotaikos, linksmybių ir rimtų pasikalbėjimų…

Susėdę už apskrito stalo keturių bendruomenių atstovai nuoširdžiai dalijosi patirtimi, aptarė pasitaikančius sunkumus, negailėjo patarimų vieni kitiems. Tai puikus įrodymas, kad taip pradeda klostytis natūralūs, draugiški santykiai, mezgami nauji ryšiai, tiesiami draugystės keliai.

Vakare dalyvavusi Kazitiškio kaimo seklyčios laisvalaikio organizatorė Danutė Gasiūnienė smagiomis dainomis sužavėjo ne vieną, o netikėtai į šventę užklydusi ,,kiaulaitė“ ir dosniai pažėrusi dainų, patarimų, burtų ir linkėjimų buvo didžiausia ir smagiausia staigmena.

Valės Makaveckienės ir Jolitos Rimkovienės organizuoti žaidimai sukėlė gerų emocijų bangas. Neapseita be tradicinio grybėniškių šokio ,,Grybų raut“, žaidimo-vaidinimo „Ropė“, žaidimo-dainos „Plaukė žąselė per ežerėlį“ ir kitų.

Dar ilgai keturių bendruomenių nariai neskubėjo į namus, šnekučiavosi, šoko, džiaugėsi buvimu kartu.

Šventė suteikė jausmą, kad esi savas, gali pasidalyti gyvo bendravimo džiaugsmu ir tikėti, kad ateinantys metai atneš dar didesnį norą dirbti kartu ir siekti bendrų tikslų, kad užsimezgusi draugystė nenutrūks.

Dėkojame visiems nuoširdžiai prisidėjusiems ir talkinusiems Grybėnų, Kazitiškio, Daugėliškio, Pačkėnų bendruomenių nariams, kaimo gyventojams, rajono tarybos narei Indrei Gruodienei, Kazitiškio seniūnijos seniūnui Drąsučiui Jelinskui ir seklyčios laisvalaikio organizatorei Danutei Gasiūnienei, liaudiškos muzikos kapelai ,,Linksmuolė“ ir jos vadovui Tomui Kochankai. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje