Skip to content

Nuo sausio 22 d. rajone paskelbta gripo epidemija

MI informacija

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymu, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2012 m. sausio 30 d. įsakymu Nr. V-58 „Dėl Gripo ir viršutinių kvėpavimo takų infekcijų epidemiologinės priežiūros taisyklių patvirtinimo“, atsižvelgiant į tai, kad sergamumas ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir gripu didėja, Ignalinos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu Ignalinos rajono savivaldybėje nuo 2019 metų sausio 22 d. skelbiama gripo epidemija.

Sergamumas laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 procentų visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Vertindami sergamumą kaip epideminį, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento duomenimis, mūsų rajone trečią metų savaitę buvo stebimas sergamumo gripu padidėjimas, o bendras sergamumas gripu ir ŪVKTI peržengė epideminį lygį. 2019 m. sausio14 – sausio 20 d. Ignalinos rajone gripo ir ŪVKTI sergamumo rodiklis pasiekė 144,5 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę, o gripo atvejai sudarė 54,9 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje