Skip to content

3 dažniausios automobilių problemos žiemą: kaip jų išvengti?

MI informacija

Kone kiekvienas yra susidūręs su neplanuotomis išlaidomis. Nesvarbu, ar tai bėgantis stogas, netikėtos medicininės išlaidos ar nustojęs veikti automobilis – staigūs finansiniai nuostoliai gali sukelti stiprų stresą. Nors kai kurie neplanuotoms išlaidoms turi susitaupę iš anksto, skaitmeninių paslaugų bendrovės „Credit24“ atliktos apklausos duomenimis, net 39 proc. lietuvių būtų priversti skolintis.

Finansinės gerovės tyrimas atskleidė, kad daugiau nei trečdalis lietuvių prireikus netikėtai padengti neplanuotas išlaidas svarstytų variantą skolintis.  Ilgalaikė mūsų įmonės statistika rodo, kad sausio mėnesį užklausų skaičius gauti paskolą palyginus su lapkričiu padidėja apie 15 proc. ir tai siejama ne tik su finansų disbalansu po praėjusių švenčių. Daugiau neplanuotų išlaidų neretai pareikalauja Ir žiemos laikotarpis – prireikia taisyti sugedusias šildymo sistemas, nuo šalčio sprogusius vamzdžius ar nustojusį veikti automobilį.

Pasak automobilių priežiūros ekspertų, viena dažniausiai žiemos laikotarpiu pasitaikančių problemų, kai reikia skubiai padengti netikėtai atsiradusias išlaidas – neužsikuriantis automobilio variklis. Daugumos problemų galima išvengti, laiku atlikus mašinos apžiūrą ir sutvarkius ar pakeitus prastai funkcionuojančias mašinos dalis. Įvardinami trys aspektai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį šaltuoju sezonu ir pataria, kaip spręsti kilusias problemas.

Neužsivedantis variklis

Žiema gali tapti tikru iššūkiu jūsų mašinos akumuliatoriui, ypač, jei automobilį laikote lauke. Todėl prieš prasidedant žiemos šalčiams, rekomenduojama patikrinti automobilio akumuliatorių remonto dirbtuvėse – paprastai toks patikrinimas nekainuoja daug, o kai kurios automobilių dalių parduotuvės netgi sutinka jį atlikti nemokamai.

Galimas akumuliatoriaus problemas pastebėję iš anksto, išvengsite didesnių išlaidų – galėsite jį pasikeisti jums patinkančiame autoservise ir nereikės mokėti už automobilio transportavimą iki artimiausių remonto dirbtuvių. Tačiau net ir įsitikinę, jog viskas veikia tvarkingai, visuomet būkite pasiruošę netikėtumams – su savimi vežiokitės automobilio užvedimo laidus, o piniginėje ar pirštinių skyrelyje visuomet turėkite vietinio autoserviso kontaktus.

Užšalusios spynos, durelės ar langai

Kita automobilių savininkus varginanti problema – prie didelės minusinės temperatūros užšąlančios spynos, mašinos durelės ar langai. Norint to išvengti, prieš šalčius reikėtų durų tarpines sutepti specialiu preparatu su silikonu, o spyneles papurkšti specialiu joms skirtu skysčiu.

Jei spynelė užstrigo dėl susikaupusio ledo, reikėtų kreiptis į autoservisą ir ją atitirpdyti šilumoje. Jokiu būdu nesivadovaukite internete randamais patarimais, kuriuose teigiama, kad galima žiebtuvėliu pakaitintą raktą įkišti į spyną ir taip atitirpdinti joje susikaupusį ledą. Toks metodas gali sugadinti automobilio raktelyje įmontuotą imobilaizerį ar kitus smulkius elektronikos komponentus.

Kenki keliuose barstoma druska

Druskos ir smėlio mišinys, naudojamas nuo sniego ir ledo keliamų pavojų keliuose, padidina automobilio padangų sukibimą ir sumažina vandens užšalimo temperatūrą, dėl ko ledas ištirpsta lengviau. Tačiau šis mišinys atlieka ne vien tik geras funkcijas – jis gali tapti viena iš automobilio rūdijimo priežasčių. Visų automobilių paviršius yra padengtas antikorozine danga, tad pirmiausia artėjant žiemos sezonui reikėtų įsitikinti, kad automobilio dugnas nėra nubrozdintas ar kažkaip kitaip pažeistas. Tvarkingam automobiliui keliuose barstomos druskos didelės žalos nepadarys, ypač, jei bent kartais pasinaudosite plovyklų siūloma paslauga nuplauti mašinos dugną.

1 komentaras

  1. Nu jo, tik tiek, kad tų žiemų pas mus jau nelabai būna, tai užšalimo problema nebe tokia aktuali 😀


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje