Skip to content

Rajono policijos vadovas – lengvosios atletikos čempionas

Sausį rajono policijos komisariate darbą pradėjo naujasis komisaras Algis Masevičius. Naujojo vadovo pristatyme dalyvavo rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas, kurie pasveikino paskirtąjį vadovą ir palinkėjo jam sėkmingos tarnybos. Meras naujajam vadovui padovanojo Ignalinos rajono žemėlapį. 

Pirmieji įspūdžiai

Pirmieji viršininko įspūdžiai – puikūs. „Ignaliniečiai priėmė draugiškai. Jie išties turi kitokių, naujesnių tradicijų, nei buvo ankstesnėje mano darbovietėje. Didžiąją dalį darbuotojų, ypač vyresnių, pažįstu iš seniau. Kadangi mes dirbame ir gyvename viename regione, tai mus suburdavo įvairūs pasitarimai Ignalinoje, kur dalyvaudavo pareigūnai iš visur. Be to, dalyvaudavau įvairių regiono komisijų veikloje: pareigūnų vertinimo, kvalifikacinių kategorijų suteikimo, todėl su daugeliu tekdavo ne tik susitikti, bet ir artimiau susipažinti. Taigi, pažįstu beveik visus Ignalinos PK pareigūnus, o su kitais susipažinsiu netrukus“, – sakė A. Masevičius. 

Rotacinės pareigos diktuoja savo

Vadovaujantis Policijos Vidaus tarnybos statutu ir Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu, nuo sausio 8 d. buvęs komisariato vadovas Dainius Šidlauskas perkeltas dirbti į Zarasus. Ignalinos policijos komisariato rotuojamąsias viršininko pareigas pradėjo eiti buvęs Molėtų policijos komisariato viršininkas vyresnysis komisaras A. Masevičius.

„Žinią apie perkėlimą priėmiau ramiai. Eidami į rotuojamąsias pareigas jau žinojome, kad galėsime dirbti daugiausia dvi kadencijas po 5-eirus metus, todėl psichologinis pasirengimas ir adaptacija vyko ilgą laiką ir labai ramiai bei sklandžiai. Gavus pasiūlymą į Ignalinos PK, ši žinia visų buvo priimta natūraliai“, – sakė komisaras. 

Neišgąsdino A. Masevičiaus ir kasdien laukiantis kelias beveik 100 km į darbą ir atgal. Pareigūnas sako, kad tai laiko diktuojami pokyčiai, kurie jau net nebetraktuojami kaip nepatogumas ar diskomfortas. Žmonės į darbą važinėja skersai išilgai visą šalį ir užtrukti kelyje apie 40 min. yra visai normalu. Nors… kas žino, jei labai patiks Ignalinoje, gal ir persikelsime su žmona gyventi čia“, – patikino A.Masevičius.

Ignalina – smurtautojų kraštas?

Ignalina ir Molėtai – ir dydžiu, ir darbuotojų skaičiumi panašūs rajonai. „Didelių skirtumų nematau ir aš. Nors… visada lyg iš šalies stebėdavau kitų policijos komisariatų darbo rezultatus, probleminės vietas – įsidėmėdavau. Pagal ankstesnių metų statistiką, Ignalinos rajonas atrodo ramesnis. Molėtuose daug problemų dėl sodybose nuolat vykdomų vagysčių, kita – eismo įvykiai. Didžiuliai transporto srautai driekiasi iš Vilniaus ir į Vilnių, o pasiekę Molėtus, pasklinda po visą rajoną ir eismo įvykių išties labai daug. Ypač įskaitinių eismo įvykių su sunkiomis pasekmėmis. Dėdavome labai daug pastangų, stiprindami saugumą, tačiau nelaimių išvengti nepavyko. Jei pernai Ignalinoje įskaitiniuose eismo įvykiuose nežuvo nė vienas žmogus, tai Molėtuose žuvo net 6. Tai čia būtų du esminiai skirtumai tarp šių rajonų. Tačiau Ignalinoje registruojama daug daugiau smurto artimoje aplinkoje atvejų. Teks pasigilinti. Galbūt čia preciziškiau žiūrima į tai, o gal iš tikrųjų yra probleminių dalykų. Su skyrių vadais būtinai analizuosime šitą situaciją“, – pažadėjo A. Masevičius. 

Kad mūsų aplinkoje yra ir nemažai to smurto, tai ir be statistikos matosi. Juk viešiausiai gyvena alkoholio išugdytos siauraprotysės, kaip pagrindinio genetinio „turto“, platintojai, kurie smurto kalbą ir tebemoka. 

Pareigūno karjera

1967 m. Molėtų r. gimęs komisaras A. Masevičius visą laiką su šeima gyveno ir dirbo tame pačiame rajone. „Molėtuose pradėjau pareigūno karjerą: ten kur gimiau ir kur gyvenau. Dar studijuojant universitete, buvo pasiūlyta dirbti Nepilnamečių reikalų inspektoriumi ir rinktis galėjau tarp Trakų ir Molėtų. Norėjau į Trakus, tačiau aplinkybės nulėmė kitaip, nes turėjau šeimą, pirmagimį sūnų, tad praktiniai motyvai nulėmė pasirikimą į Molėtus. 

1990 m. gegužės 3d. pradėjau dirbti Molėtų PK Nepilnamečių reikalų inspektoriumi. Po 2 m. tęsiau tarnybą personalo padalinyje, paskui organizaciniame padalinyje, 2001 m pradėjau dirbti viršininko pavaduotoju ir po 8-erių metų, 2009 m. sausio mėn., po laimėtos atrankos, 10 m. dirbau Molėtų PK viršininku“, – patikslino pareigūnas.

Daugkartinis bėgimo čempionas

A. Masevičius – daugkartinis Lietuvos čempionas. Pradėjęs aktyviai sportuoti nuo 14-os metų, jis netrukus ėmė „skinti“ rekordus. Daug kartų čempionu tapęs tarp jaunimo, 1986-ųjų vasarą jis jau ir suaugusiųjų grupėje tapo čempionu. A. Masevičius laimėjo 400 m bėgimą bei su Lietuvos rinktine tapo abiejų olimpinių estafečių – 4×100 ir 4×400 m – varžybų nugalėtoju. Buvo pasiekęs kandidato į sporto meistrus lygio rezultatą. Jo asmeninis 400 m rekordas – 48,2 sekundės ir būtų patekęs į visų laikų geriausių Lietuvos rezultatų dvidešimtuką, tačiau jo asmeninis rekordas fiksuotas rankiniu chronometru, todėl į geriausiųjų sąrašą neįrašytas. 

Naujasis policijos vadovas jau antrąją darbo dieną išbandė ir Ignalinos PK įrengtą išties puikią pareigūnų treniruočių salę. Juk vienas iš svarbiausių pareigūno sėkmingo darbo kriterijų – gera sveikata ir puiki fizinė forma. 

Šeima – aukščiau visko

„Priedermė rūpintis šeima ir ją išlaikyti, nulėmė mano karjerą“, – atvirai sako A. Masevičius. Nors labai dažnai vyrai renkasi karjerą, A. Masevičius sugebėjo išlaviruoti. Pirmą kartą jis rinkosi tarp šeimos ir sportininko karjeros. Buvęs puikios fizinės formos, kovojęs už šalies rinktinę ir skynęs pergales, A. Masevičius atsisakė profesionalios sportininko karjeros ir pasirinko šeimą. Antrą kartą jis pareigūno karjeros pradžioje jau galėjo traukti į šalies gilumą, ieškoti „neatrastų žemynų“, tačiau vėl pasirinko tai, kas geriausia jo šeimai. 

Ir jis buvo teisus. Išsaugojęs tvirtus ryšius šeimoje, skyręs jai pakankamai laiko, šiandien A. Masevičius didžiuojasi dviem gabiais ir darbščiais sūnumis, kurie šiuo metu gyvena Danijoje. Vienas jau baigęs studijas ir įsitvirtinęs, o kitas dar tebesimoko ir dirba. 

Su žmona A. Masevičius ne tik kasmet išsileidžia į kelionę, rūpinasi turima sodyba kaime, bet kartu važiuoja ir į pareigūnų šventes. Masevičiai – ne naujokai ir garsiosiose ignaliniečių švenčiamose Užgavėnėse Meironų kaime. 

Dėkojame A. Masevičiui už pokalbį, linkime gero sutarimo kolektyve, susikalbėjimo su gyventojais ir tikimės puikių darbo rezultatų. 

Andriaus ARTEMJEVO nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje