Skip to content

Šešiolikmetė mergina žaidžia futbolą ir lekia motokrose

MI informacija

Sporto šakų skirstymas į vyriškas ar moteriškas – tik pasenę stereotipai. Geras to pavyzdys – šešiolikmetė Adrija Skudutytė, kuri gerai žaidžia futbolą ir sėkmingai važiuoja motokroso varžybose. „Nesportuojančios merginos daug praranda“, – TV laidoje „Lietuvos mokyklų žaidynės“ kalbėjo Ignalinos gimnazijos dešimtokė. 

A. Skudutytė į sportą aktyviai įsitraukė tik prieš pora metų. Iki tol ją labiau domino muzika, nes močiutė buvo muzikos mokytoja. „Sportavimas prasidėjo nuo futbolo. Dalyvavau mokyklų žaidynėse, merginų salės futbolo varžybose. Su klase eidavome žaisti futbolą po pamokų. Tai tapo pomėgiu, galimybe atsipalaiduoti, gerai praleisti laiką“, – pasakojo mergina.

Futbolo aikštėje Adrijai sekėsi gerai – pernai ji buvo pripažinta geriausia merginų salės futbolo varžybų „Ladygolas“ žaidėja. Netrukus ją, kartu su jaunesne seserimi Agilija, pakvietė moterų futbolo Pirmoje lygoje žaidžianti Utenos „Utenio“ komanda.

„Futbole patinka bendravimas, azartas, įvarčiai, tai, kad gali sugalvoti visokių judesių kaip apsivaryti varžovą. Futbolo rungtynes pasižiūriu ne tik per televiziją, bet ir gyvai. Iš garsių žaidėjų patinka Paulo Dybala, Kylianas Mbappe“, – atskleidė mergina.

Ji taip pat žaidė stalo tenisą, čiuožė snieglente, o Lietuvos mokyklų žaidynių badmintono, kalnų dviračių rungtyse iškovojo prizines vietas. Visgi pastaruoju metu merginą labiausiai patraukė motokrosas – į šį sportą ji patraukė paskui jaunesnį brolį Aidą. Kartu su broliu ir seserimi motociklu važinėja ir sesuo Agilija.

„Kai buvau mažesnė, kieme važinėjau su keturračiu. Todėl pripratau prie to greičio. Kai broliui padovanojo motociklą, aš irgi paprašiau. Tik pradžioje mama bijojo mane leisti į varžybas, bet dabar su tuo susitaikė ir viskas gerai. Sportuojame visi trys, į varžybas palaikyti važiuoja visa šeima. Mama lenktynėse bėgdavo paskui brolį, kad padėti jeigu nukris, bet dabar jau nebepaveja“, – šypsojosi Adrija. 

Jos teigimu, futbolas ir motokrosas panašūs dėl azarto, bet skiriasi dėl atsakomybės. Merginos motokroso trasoje negąsdina nei didelis greitis, nei purvynai. 

„Motokrosas – individualus sportas, reikalauja daugiau fizinių jėgų. Futbolas – komandinis, viena ten nieko nepadarysi. Esu labiau individualistė, nes pati atsakau už save ir gali iš savęs reikalauti, todėl motokrosas patinka labiau, – kalbėjo Adrija – Ar nebijau? Baimę užstoja azartas, noras lenktyniauti. Noras aplenkti kažką. Tada baimė lieka paskutinėje vietoje. Išsitepti taip pat tikrai nebijau, netgi įdomiau kai molis ir purvas.“

Pernai Lietuvos motokrosų čempionato galutinėje įskaitoje Adrija tarp moterų buvo greičiausia.  Trečia liko pora metų jaunesnė sesuo Agilija. Daugiau konkurencijos Adrija sulaukia varžybose su vyrais, taip pat dalyvaudama moterų varžybose Lenkijoje. Dabar merginos tikslas – dalyvauti Europos motokroso čempionate. Siekdama sportinių tikslų, dešimtokė taip pat stengiasi neapleisti mokslų ir tam laiko suranda. Pakanka jai ir motyvacijos sportuoti.

„Būna dienų, kai tingiu nueiti į treniruotę. Bet prisimenu ko siekiu, ir kad mano tikslai tikrai dideli. Be treniruočių niekaip jų nepasieksiu. Tada susiimu ir vis tiek nueinu į treniruotę, atidirbu iš širdies“, – teigė moksleivė. 

Vos 5 tūkst. gyventojų turinčioje Ignalinoje auganti mergina sako, kad siekti aukštumų tai netrukdo: „Svarbiausia, kiek įdedi darbo. Nes žinau tokių žmonių, kurie yra iš kaimo, bet dabar yra labai daug pasiekę, išvažiavę sportuoti į užsienį. Miesto dydis tikrai nėra rodiklis.“

Pasak Adrijos, nesportuojančios merginos daug praranda. „Sportuoti verta, nes labai įdomu, didžiulis azartas. Gauni gerų emocijų, susirandi naujų pažįstamų, pakeliauji. Jei užsikabini – negali nustoti. Tikrai įdomiau, nei sėdėti prie kompiuterio ar telefono. Prie telefono tik bėga laikas, o kai sportuoji – labiau išsikrauni. Po varžybų ar treniruočių geresnis miegas“, – sporto privalumus vardijo mergina. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje