Skip to content

Trumpos žinios

MI informacija

Sugavo vagystės vietoje

Sausio 29 d., apie 20.40 val., 27-erių vyras pranešė, kad galimai įsibrauta į jo prižiūrimą, vyrui priklausančią sodybą Dūkšto sen., Šukeliškės k. Namo viduje, vykdantis nusikalstamą veiką, sulaikytas 43-ejų vyras, šalia asmens rasta kuprinė su bandytais pavogti daiktais. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos aps. VPK areštinę.

8 gripo aukos 

Lietuvoje tebesiaučia gripas, pasiglemžęs jau 8 gyvybes. Apie pirmąją gripo auką pranešta trečiadienį. Daugiausia gripo aukų užfiksuota Panevėžyje – 4, 2 atvejai buvo Klaipėdoje, po vieną Kaune ir Šiauliuose. Gripo epidemija jau paskelbta 18-oje iš 60 savivaldybių. Dėl gripo epidemijos dalis mokyklų stabdo savo veiklą. Mažiausias sergamumas registruotas Marijampolėje, didžiausias – Alytuje. Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 252 asmenys, iš kurių – 32 vaikai iki 2 m., 113 vaikų 2–17 m. amžiaus ir 107 suaugusieji. Ligoninėje gydytos šešios nėščiosios.

Rajone situacija tokia: iki šiandienos pamokos visai nevyko Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijoje, Vidiškių gimnazijoje, Dūkšto mokykloje ir N. Daugėliškio mokykloje-daugiafunkciniame centre. Šiandien į šias mokyklas vaikai turėtų jau rinktis. Kiek anksčiau dėl gripo „atostogavo“ Ignalinos gimnazija. 

P.S.Kol laikraštis rengtas spaudai, gripo aukų skaičius išaugo iki 10-ties.

Rajono diena MA

Vasario 5-ąją Lietuvos Mokslų Akademijoje organizuojama Ignalinos rajono savivaldybės diena. Programoje numatyti Akademijos prezidento Jūro Banio, rajono mero Henriko Šiaudinio, Ignalinos TIC direktorės Marijos Garejevos, Ignalinos kraštiečių klubo prezidentės Renės Jakubėnaitės pranešimai, koncertas ir parodos pristatymas.

Ameriką kausto arktinis šaltis

Jungtines Valstijas kausto arktinis šaltis. Vietomis oras atšalo iki -53 laipsnių. Šalčiau nei Antarktidoje. Vos prieš kelis mėnesius vakarinę Amerikos dalį siaubė rekordiškai ilgai trukę Kalifornijos miškų gaisrai, dabar laukia priešinga stichija – šalies Vidurio Vakaruose prasideda daugeliui neregėtas 23-40 laipsnių speigas. Regione uždarytos mokyklos, dalis įstaigų, atšaukta per tūkstantį skrydžių. Dešimtys milijonų žmonių perspėjami dėl pavojaus gyvybei. Daugelyje miestų atidarytos pastogės benamiams. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje