Skip to content

Įvažiavimų ir aikštelių priežiūra – šios žiemos iššūkis

Kad redakcija priima jūsų skambučius ir pagal galimybes padeda rasti atsakymus – tiesa. Bet kad redakcija nuvalys kelius prie miesto gydymo įstaigų – nerealu. Šią savaitę, po atlydžio spustelėjus šaltukui, užgriuvote su prašymais ir net… bauginimais. Suprasti tai mes suprantame jūsų nuogąstavimą, bet kaltinti mus dėl nenuvalytų aikštelių… 

Sniegas – vienos bėdos, atšilimas – kitos ir taip sukamės ratu. Miesto gatvės ir keliai – viena problema, tačiau kiemai ir privažiavimai prie įstaigų ar organizacijų – jų vadovų reikalas. Pirmas skambutis – dėl privažiavimo prie Ignalinos gimnazijos ir mokyklos „Šaltinėlis“ (pakeliui ir baseino). Antras – Česlovo Kudabos progimnazijos privažiavimas nuo stadiono pusės, trečias ir ketvirtas su penktu – už kurį ir gavome pylos kaip reikiant – privažiavimas prie ligoninės. Visur siaubą kelia sušalę sniego duobės ir suledėję provėžos, dėl kurių negalima prasilenkti, nes įsismaginti trukdo arba sniego sankasos šonuose, arba šalia stovintys automobiliai. Taigi, kol nepamiršome visų siųstų linkėjimų, susisiekėme su Ignalinos r. ligoninės direktore Drąsuole Jatuliene. 

Kas važiavote šiais metais į vieną iš gydymo įstaigų, tas supras, apie ką kalbame. Iš atšilusio, išmušto ir vėl sušalusio sniego duobes, griovas ir suledėjusias provėžas, iš kurių neįmanoma „išlipti“ neatsimušus į kitą automobilį. O nuo savęs dar pridėsiu ir „kietus“ vairuotojus, kurie atriedėję su „roveriu“, leidžia sau viduryje aikštelės pasistatyti automobilį taip, kad užima penkias vietas. Kilo įtarimas, kad žmogus negali vairuoti atbuline eiga. Tada gal geriau pėsčiomis!

Taigi, prasta kiemų ir įvažiavimų priežiūra ir ignaliniečių vairavimo ypatumai – tikras šios žiemos iššūkis. D. Jatulienė paaiškino kas ir kaip. „Šaligatvį mes barstome druska, o ne smėliu, todėl jos ir nesimato. Tad gal žmonės bijo žengti, manydami, jog ten labai slidu. Smėlio nenaudojame, nes labai sudėtinga palaikyti švarą ir tvarką, kai be paliovos keliaudami žmonės suneša smėlį su sniegu. Kas dėl kiemo ir privažiavimo, tai atsakomybę prisiimu tik iš dalies. Praeitą savaitę samdėme kelių priežiūrą vykdančią įmonę, bet tai beveik nepagelbėjo. Esmė ta, jog visa ši didžiulė teritorija turi tris šeimininkus. Įvažiavimą nuo Aukštaičių gatvės ir nuo UAB „Šilumos tinklai“ dalinamės perpus su poliklinika, o automobilių stovėjimo aikštelę dalinamės su UAB „Ignalinos sveikatos centras“. Turbūt sutinkate, kad ir atsakomybę už aikštelę ir privažiavimus turime prisiimti visi, o ne viena ligoninė. Šįkart mes samdėme ir mokėjome už išvalymą (bandymą išvalyti – autor. past.), nes paslaugą mes užsakėme. Pasak Ignalinos r. savivaldybės administracijos direktoriaus Vido Kreivėno, jau projektuojama šio privažiavimo rekonstrukcija, jis taps nebe privažiavimu, o gatve, tuomet galės būti atitinkamai ir prižiūrimas iš kelių priežiūros fondo. Tik nežinia kada taip bus“, – sako ligoninės vadovė.

Ką ir bepridursi. Kita vertus, ne moterų (visoms trims gydymo įstaigoms, ugdymo taip pat, vadovauja moterys) reikalas rūpintis kažkokių įvažiavimų ir kiemų valymo reikalais. Tam pasaulyje sutverti protingi vyrai, kurie galėtų bent jau patarti, ko imtis, kad neatsitiktų taip, kaip atsitiko – kai padėties iki pavasario nebeištaisysi. Jei būtų pradėti valymo darbai nuo pirmojo iškritusio sniego, šiandien apie tai nekalbėtume ir nerašytume. Nugriebusios laisvą pusvalandį nuo darbų, įstaigų vadovės galėtų prie arbatos ne tik medicininėms ar ugdymo temomis perklabėti, bet ir bendrus administravimo, ūkinius klausimus paderinti, gėlytes pakalbinti ar tiesiog nuo dokumentų pakeltų akis į dangų. 

Žmogui kartais daug daugiau skausmo ir nepasitenkinimo sukelia blogas privažiavimas ar per griežtas mediko ar mokytojo tonas, o ne jo liga ar jį gydančio mediko, jo vaiką ugdančio mokytojo kompetencija. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje