Skip to content

Paliesiaus dvarui iškilmingai įteikta garbinga premija

Jau rašėme, kad šiųmetė Miko ir Kipro Petrauskų premija rajono tarybos sprendimu yra paskirta Paliesiaus dvarui. Premija įteikta šeštadienį minėjime, skirtame Valstybės atkūrimo dienai. Renginyje dalyvavo pats Paliesiaus dvaro savininkas Julius Ptašekas. Rajono meras Henrikas Šiaudinis ir Seimo narys Gintautas Kindurys dėkojo jam  už aktyvią kultūrinę ir istorinę dvaro veiklą, profesionalaus meno sklaidą, Ignalinos krašto garsinimą. 

Beveik iš griuvėsių prikeltas dvaras tapo rajono kultūros centru, tikru kultūros šviesuliu, kurio spinduliai matomi ne tik rajone ar  Lietuvoje, bet ir už šalies ribų. Ilgai atstatinėtas dvaras baigtas restauruoti 2014 m. Jau penkerius metus jame vyksta klasikinės muzikos koncertai, lankosi pasaulinio lygio muzikantai, rengiamos parodos, plenerai, valstybinių švenčių minėjimai, savo šventes čia  rengia rajono bendruomenės, įvairios organizacijos. 

J. Ptašekas Paliesiaus dvarą pavadino reiškiniu. Jis pats, sakė, nesijaučia esąs dvaro savininkas, nes dvaras priklauso visiems, kas jame koncertuoja, lankosi, švenčia. Ponas Julius priminė, kad Paliesiaus dvaras mena 1831 m. sukilimą, kurio metu čia buvo sukilėlių centras. Jau kalbėta su kun. Marijonu Savicku, kad šį istorinį faktą norima įamžinti stogastulpiu. J. Ptašekas dėkojo už garbingą apdovanojimą ir visiems linkėjo kuo daugiau klausytis geros muzikos.

Seimo narys Gintautas Kindurys dvaro savininkui įteikė 1918 m. Vasario 16-osios Akto kopiją, laureatą sveikino Mielagėnų seniūnė Milda Bielinienė ir Mielagėnų kaimo bendruomenės pirmininkė Valė Švarcienė. O rajono meras šypsodamasis sakė, kad rajone yra dar nemažai apleistų dvarviečių, tai gal Paliesiaus dvaro savininkas ir prie jų galėtų pridėti savo ranką.

Apie Vasario 16-osios minėjimą ir koncertą Ignalinos kultūros centre – kituose MI numeriuose.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje